NEPOGREŠLJIVA OČALA, SPOMINI IN SANJE!

Kampanja za očala pomlad-poletje 2024, ki jo je posnel fotograf Karim Sadli, vsebuje na desetine posnetkov, podobnih seriji kontaktnih listov, in vključuje ambasadorko znamke Chanel Liu Wen ter modele Alaato Jazyper Michael, América González in Loli-Bahia, ki so redne udeleženke modnih revij francoske znamke Chanel. Štiri muze se zunaj kamere pogovarjajo o pomenu očal, ki se bolj kot kdaj koli prej izkazujejo za pravi modni dodatek.

Nastali so štirje portreti, prežeti z energijo, ki se ujema s podobami in filmom režiserja Karima Sadlija. „Preden povem še kaj, so moja najljubša in edina sončna očala, ki jih trenutno nosim, sončna očala Chanel!“ izjavi Loli-Bahia, ki je model za hišo od leta 2020. Za to kampanjo model nosi acetatni ščitnik, ki ga krasi kovinska verižica, prepletena z usnjem: „Sončna očala nosim v vsakem letnem času, takoj ko posije sonce. Rada jih nosim tudi v zaprtih prostorih, vendar se počutim malce smešno, ker to pomeni, da nisem na istem mestu kot vsi ostali, zato jih tam ne nosim pogosto!“ Med posnetki se Alaato Jazyper Michael, katere obraz poudarjajo dvobarvna sončna očala iz acetata, spominja svojega prvega vizualnega spomina na znamko Chanel: “Kampanja za parfum N°5 z Nicole Kidman, ki sem jo tolikokrat videla po televiziji, me je prisilila, da sem sanjala … Biti na modni brvi za Chanel so bile vedno moje sanje.

Sanje, ki so se končno uresničile leta 2022!“ América González, ki je istega leta prvič stopila na modno brv za znamko Chanel, se spominja: “Oglasov, ki sem jih izrezovala iz revij in iz njih delala kolaže, tistih neverjetnih kampanj iz 90. let, ki jih vsi poznamo in obožujemo …” Model, obrnjen proti kameri Karima Sadlija, nosi dva okvirja, ki se poigravata z emblematično dvobarvno shemo znamke Chanel. „Vedno sem videla, da so vse ženske v moji družini in okolici nosile svoje najljubše sončne očala, ki so dvigovala njihovo samozavest in videz. Nosim jih ves čas, to je edini dodatek, brez katerega nikoli ne ostanem.“ S tem občutkom se strinja tudi Liu Wen, ki se od leta 2009 redno udeležuje modnih revij znamke Chanel in je tudi ambasador hiše. „Sončna očala so lahko kot pravi oklep, omogočajo mi, da vidim, ne da bi me videli. Zame so sama po sebi nepogrešljiv modni dodatek,“ zaupa za dvema paroma kovinskih okvirjev s temeni, na katerih so vgravirane črke ‘CHANEL’.