NENEHNO ODKRIVANJE SVOJE STRASTI SKOZI UMETNOST

Na eni strani stoji Hiša, ki na šampanjec gleda kot na stvarjenje, katerega namen je navdihniti najgloblja čustva in oplemenititi ljudi in trenutke. Dom Pérignon si z vsakim letnikom prizadeva k neskončnemu iskanju globokega estetskega ideala, ustvarjanju in razkrivanju harmonije iz nenehno spreminjajoče se narave, podnebja in edinstvenih omejitev, ki jih prinaša vsako leto posebej. In Dom Pérignon pri tem ustvarjalnem idealu nikoli ne popusti, marveč se odloča, da bo molčal in ne bo izdal letnika, ko leto ne doseže tega ideala.Na drugi strani je močna ženska, ki vlada v središču živahnega, večplastnega, radikalnega ustvarjalnega vesolja. Ikona globalne glasbe. Igralka, ki spreminja obliko. Graditeljica sveta, pripovedovalka zgodb, kulturna vodja, vedno pred časom, vedno kaže pot. Je ženska 21. stoletja, ki pogumno pripoveduje svoje misli in ustvarja spremembe skozi svojo umetnost, svoje zaveze in dejanja. Preko svoje fundacije Born This Way je že deset let v ospredju vprašanj opolnomočenja in dobrega počutja. Bila je – in še vedno je – močan glas skupnosti LGBT+. Njena koncertna pobuda One World je zbrala več kot 120 milijonov dolarjev za Svetovno zdravstveno organizacijo in prve linije zdravnikov in osebja v boju s pandemijo covid-19. Letos jo je zaradi njene umetnosti in aktivizma počastil Center Martina Luthra Kinga. Ko se vedno znova interpretira, navdihuje svet, da se z njo odpre in raste. Dobrodošli v skupnem vesolju Dom Pérignona in Lady Gaga. Svetu, rojenem iz trka njunih izjemnih energij. Praznovanju ustvarjalnosti v obliki umetniškega eksperimenta in kreativne zasnove Lady Gaga.

Ne samo ustvarjati, temveč ustvarjati sebe, pisati svojo zgodbo in jo vedno znova interpretirati. To je tisto, kar Dom Pérignon oživi z vsakim letnikom. In to je tisto, kar Lady Gaga polni z izjemno energijo bolj kot kogarkoli. Dom Pérignon in Lady Gaga se pri tem ujemata, skoraj kot neke vrste sorodni duši. Povezava je globoka, iskrena in takoj, neverjetno plodna. Dva velikana na svojem področju skupaj pišeta zgodbo o medsebojnem navdihu, kreativnem partnerstvu in široko odprtih obzorjih. Mimogrede, Lady Gaga je dolgoletna ljubiteljica Dom Pérignona. Ta šampanjec jo skozi življenje ob trenutkih, ki jih deli z družino, prijatelji ali njenimi oboževalci, ki jih kliče male pošasti, spremlja kot umetnico, kot aktivistko in žensko …

Kar je Lady Gaga odkrila ob tesnejšem sodelovanju, je bila zgodovina Hiše in globina ustvarjalne zapuščine ter kreativni zagon, ki segajo v 17. stoletje. Če želite spoznati Dom Pierra Pérignona, benediktinskega meniha, ki je Hiši dal ime in ideale, je treba spoznati neomajno delovno etiko, neusmiljeno disciplino, bogastvo potrpljenja in natančnosti. »Ora et labora«, geslo benediktinskega reda, pomeni »moli in delaj«, in temelji na globokem namenu in duhovni vzvišenosti, ki prihaja s popolno predanostjo obvladovanju lastne obrti. Vseživljenjska ambicija Doma Pierra Pérignona je bila »narediti najboljše vino na svetu« in njegov šampanjec si je prislužil mesto na dvorišču Ludvika XIV. v Versaillesu. Toda tisto, kar danes resnično doživljamo, je mojstrstvo, ki se gradi skozi generacije, v družbi estetskega ideala, izraženega na novo v vsakem letniku. Lady Gaga in Dom Pérignon združuje globoko spoznanje, da ustvarjalnega prizadevanja brez garanja ni mogoče v celoti uresničiti. In da je samo delo kot tako najžlahtnejša nagrada.

In ko se Dom Pérignon odloči za rosé, gre za radikalno izjavo o svobodi. Svobodi raziskovanja. Svobodi zavračanja konvencij in premikanja meja stvarstva. Dom Pérignon Rosé izvira iz te želje, da bi si drznil, izkoristil rdečico grozdja modrega pinota v njegovem prvotnem sijaju in ustekleničil svojo vitalno moč v drzni celoti. Dom Pérignon Rosé, ki ga plemeniti počasna, mojstrska preobrazba v kleti, ki traja skoraj 12 let, je neukrotljiv in poln, tako svetel kot temen, a vsekakor privlačen. Njegova avra zajema občudovanje neznanega in je vabilo k raziskovanju in vstopu v svet Lady Gaga in Dom Pérignona.

Svet Lady Gaga in Dom Pérignona nas vabi k odkrivanju tega, da je pozitivna, živahna potrditev preobrazbene moči ustvarjalne svobode. Prikazuje, kako nas premikanje meja, nenehna ponovna interpretacija in strastna, neutrudna predanost svoji obrti lahko dvignejo, posamično in kolektivno. Vabi nas, da odpremo nova obzorja, izkusimo globoka čustva in na tej poti delimo čudovite spomine. V prihodnjih dveh letih bosta tako Dom Pérignon kot Lady Gaga lansirala številne nadaljnje rezultate svojega sodelovanja. Jeseni bo Dom Pérignon v tej luči izdal omejeno izdajo Vintage 2010 in Rosé 2006 v ekskluzivnih in kreativnih embalažah. Tako se odvija zgodba. A še zdaleč ni konec.

Več informacij o sodelovanju lahko najdete pri podjetju Merit HP ali na KLIK.