NENEHNE INOVACIJE DE BEERS

Spremembe so edina stalnica v naravi. Pa ne le v naravi, tudi v svetu nasploh. Tega se dobro zavedamo tudi v uredništvu revije Golf Klub Premium, saj delujemo v ves čas spreminjajočem in razvijajočem se svetu. In spremembe zahtevajo reakcijo, takšno ali drugačno. Ko cvetni brsti poženejo, odcvetijo in odmrejo, se letni časi spreminjajo. Gosenica ustvari zabubek v pripravah na njeno začarano preobrazbo v metulja. Pod zemeljsko skorjo pa je v enakem kontekstu pred milijardami let počasna tektonska alkimija oblikovala starodavna nahajališča diamantov, katerih sadove še vedno odkrivamo in s postopnimi spremembami uresničujemo njihov najgloblji potencial. Metamorphosis by De Beers je linija visokega nakita, ki slavi preobrazbeno moč naravnih diamantov in se poklanja nenehnemu razvoju matere narave.

Prelude je prvo poglavje nove kolekcije, ki je bila predstavljena januarja 2023 med pariškim tednom mode. Drugo poglavje bo predstavljeno julija 2023. Prelude preučuje ciklični ritem časa tako, da štiri letne čase ujame na harmoničen način skozi devet edinstvenih dizajnov. Metamorphosis by De Beers uteleša preobrazbo v središču De Beersa, edine globalne luksuzne znamke, ki se začne pri izvoru, s poudarkom na izredni izdelavi. De Beers spozna potencial surovih diamantov tako, da jih spremeni v edinstven visok nakit, ki izžareva prepričljivo lepoto. Zbirka nadaljuje napredek Hiše z umetniško in tehnično ambicioznimi dizajni, ki odsevajo nenavadno lepoto surovin in ročno izdelanih umetnin.

“V Metamorphosis by De Beers smo spontano lepoto narave preoblikovali v naše najbolj zapletene in inovativne modele doslej,” pravi Céline Assimon, izvršna direktorica zlatarne De Beers. “Vsak dizajn v našem kompletu Prelude predstavlja mojstrski tečaj obrtniškega znanja – izpilili smo podrobnosti in združili možnosti, ki jih je navdihnila zgodovina, s sodobnimi tehnikami, kot je barvni titan. Z ušesno manšeto, ki ima očarljiv občutek gibanja in volumna, smo premaknili meje. To je zelo sodoben pristop h klasičnemu visokemu nakitu, ki odraža De Beersov DNK odličnosti skozi eksperimentiranje in nenehne inovacije.”

Zbirka Prelude vsebuje različne tehnike zlatarstva in vstavljanja diamantov, vključno s serti neige, fil couteau in perlage (zlate perle). Vsak leti čas predstavljajo edinstveni oblikovalski podpisi, barvne kovine, dragulji in okovja. Letošnja kolekcija tako združuje belo, rumeno in rožnato zlato z belimi, rjavimi in modnimi diamanti, izbranimi tako, da odražajo odtenke vsake sezone. V štirih od devetih kosov se transformativna moč narave ujema s transformabilnim elementom. Čudovita transformabilna ogrlica ima štiri nize diamantov, enega za vsako sezono, nanizane med dvema snemljivima zaponkama. Beli diamanti v kroglicah in rumeni diamanti v obliki zvezd so združeni s fil couteau, da spominjajo na nastajajoče pomladne popke; zvita vrv iz rumenega zlata z diamanti prikliče valovanje poletnega peska; rjavi diamanti, vstavljeni v rožnato-zlate trikotnike, spominjajo na jesensko rjavo listje, belo zlato serti neige pa simbolizira ledeno lepoto zime.

Vsaka diamantna ogrlica sodobnih ušesnih manšet je zaključena z barvno titanovo bubico, ki nakazuje začetke najveličastnejše metamorfoze narave. Bubice lahko tudi odstranite in jih nosite na zapestnici. V nadaljevanju štirje prameni sestavljajo zamenljiv ovoj prstana s 3,06-karatnim diamantom D-Flawless iz linije De Beers Natural Works of Art in prstan z diamanti v obliki pavé. Druga ogrlica ima odstranljivo zaponko v obliki hruške, ki se lahko uporablja kot broška.