NASPROTJA SE PRIVLAČIJO

S prvim elektrificiranim športnim terencem znamke, modelom Levante Hybrid, ki je bil predstavljen tako na fizični kot digitalni svetovni premieri, Maserati napravlja velik korak v svoji strategiji elektrifikacije, ki se je začela lani z vozilom Ghibli Hybrid. »Hitrejši. Bolj zelen. Edinstven ”. To so besede, ki opisujejo novi model Levante Hybrid, ki je hitrejši od dizelskega modela, bolj trajnosten od bencinskega modela in predvsem edinstven zaradi številnih posebnosti, ki ga krasijo. SUV Maserati, ki je s svojimi rekordnimi številkami že vplival na zgodovino znamke, tako napreduje v prihodnost, v kateri bodo elektrificirani vsi novi modeli Trident. Maserati, ki je že po svoji naravi inovativen, z Levantejem sicer natančno sledi lastni filozofiji vstopa v svet elektrifikacije, katere cilj je izboljšati zmogljivost, hkrati pa ostati zvest vrednotam znamke, doseči hitrost in okretnost, hkrati pa prihraniti na energiji in okrepiti predanost Tridenta vozniškim užitkom in razkošju. Rezultat je hibridni športni terenec, ki ohraja značilen zvok vsakega Maseratija. Levante Hybrid združuje 4 valjni 2 litrski motor z 48-voltnim hibridnim sistemom, s čimer pridobiva energijo med pojemanjem hitrosti in zaviranjem. Hibridni avtomobil tehta manj kot 6 valjni motorni ekvivalent (tako dizelski kot bencinski), predvsem pa se pohvali z boljšo porazdelitvijo teže, saj je baterija nameščena zadaj. Ta pri tem ne ogroža varnosti in ne vpliva na optimalno razporeditev teže v vozilu. Kakor smo omenili že zgoraj resnično vse kae na zasnovo, ki cilja na to, da je Levante Hybrid še bolj oreten in zabaven za vožnjo.

Zahvaljujoč največji izhodni moči 330 KM in navoru 450 Nm pri samo 2.250 vrt / min so podatki o zmogljivosti novega Levante Hybrid, ki je na voljo samo s pogonom na vsa kolesa, impresivni: največja hitrost več kot 240 km / h in pospešek od 0 do 100 km / h v 6 sekundah. Kar zadeva videz, je za osnovno različico Levante Hybrid značilna nova troplastna kovinska barva, imenovana Azzurro Astro, ki je sicer na voljo v okviru programa za prilagajanje vozil Maserati Fuoriserie. Druge podrobnosti zunanjosti in notranjosti jasno prispevajo k takoj prepoznavnemu dizajnu tega avtomobila, saj so številni povdarki odeti v modro barvo, ki je bila izbrana za označevanje hibridnih avtomobilov – to so pri znamki že uporabili na modelu Ghibli Hybrid. Zunaj tako modra krasi tri ikonične bočne zračne kanale, zavorne čeljusti in logotip stebrička C. Enak modri odtenek se ponovno pojavi v notranjosti avtomobila, natančneje na vezenih šivih sedežev. Levante Hybrid je seveda tudi povezan, zahvaljujoč novemu programu Maserati Connect. Če je vaš Maserati ves čas v območju dostopa do svetovnega spleta, lahko pozorno spremljate zdravje avtomobila, Maserati Connect pa vas bo opozoril na čas servisa in izboljšal splošno izkušnjo. S pametnim telefonom ali pametno uro lahko vozniki ostanejo v stiku s svojim avtomobilom prek aplikacije Maserati Connect; to je mogoče tudi od doma prek virtualnega osebnega asistenta (Amazon Alexa in Google Assist).

Posebna gosta na digitalni premieri Levante Hybrid sta bila David Beckham, novi globalni ambasador znamke Maserati, in Dardust z ekskluzivnim zvočnim posnetkom.