NARAVNI MATERIALI LAHKO RAZKRIJEJO PRAVO LEPOTO

Adidas predstavlja nekaj posebnih modelov obutve, kolekcijo No-Dye, kjer je zgornji del v celoti izdelan z naravnimi barvami materiala. Ta brezbarvna tehnologija operira z naravno barvo materiala, da izloči del postopka, ki je najbolj potreben vode – fazo predhodne obdelave pri običajnih tehnikah barvanja. Z osredotočanjem na uporabo materiala v naravni obliki Adidas porabi manj vode in energije. To je še eno področje, kjer znamka išče načine, da bi bili še trajnostnejši od pobude END PLASTIC WASTE. Ta edinstven izbor bo predstavljen v modelih adicross ZX PRIMEBLUE in na novi obutvi ZG21 Motion za moške in ženske.

Ker Adidas vedno znova preseneča z novimi izdelki, pri znamki vedno iščejo načine, kako bi lahko bolje nadzirali svoj vpliv na okolje, kar vključuje tudi način uporabe vode za barvanje materialov. Tkanina v naravni barvi res zahteva korak po obdelavi, da doseže enake lastnosti in kakovost, vendar še vedno dosega povprečno 60 odstotni prihranek pri vodi in energiji.

“Nenehno ocenjujemo načine za zmanjšanje vpliva na okolje, ko gre za naše izdelke,” je povedal Masun Denison, globalni direktor obutve, adidas Golf. “S to kolekcijo golfistom dajemo še en razlog, ki presega le slog in zmogljivost, da se dobro počutijo v čevljih, ki jih nosijo.”

Odsotnost barvila v tej obutvi ​​bo igralcem golfa dala poseben videz in slog, ko se odpravijo na igrišče. Poleg videza so vsi modeli v tej zbirki tudi del standarda za ponovno uporabo materialov, kar še dodatno pomaga pobudi END PLASTIC WASTE.

Modeli bodo globalno na voljo od 20. avgusta.