NAPREDNI VOLVO POSTAVLJA MEJNIKE

Pravi sedemsedežni, popolnoma električni SUV, ki dodatno dviguje standarde glede varnosti in bolj trajnostnega življenjskega sloga: novi Volvo EX90 predstavlja začetek nove dobe za skandinavsko znamko, v kateri je ta zastavila pot za popolnoma električno prihodnost.

Začenši z Volvom EX90, znamka obljublja, da bo vsako leto razkrila en nov popolnoma električni avtomobil. Do leta 2030 želi Volvo tako prodajati samo popolnoma električne avtomobile, kar je eden najbolj ambicioznih načrtov elektrifikacije v avtomobilski industriji in ključnega pomena za ambicije, da bo Volvo do leta 2040 podnebno nevtralno podjetje.

Volvo je paradnega konja SUV segmenta sicer predstavil v začetku meseca v centru Stockholma, vozilo pa po besedah odgovornih odraža švedske korenine znamke. Obenem se bo Volvo EX90, ki odraža globalni imidž podjetja, od prihodnjega leta izdeloval v ZDA in kasneje tudi na Kitajskem. Do takrat znamka želi doseči, da bosta ti dve proizvodni lokaciji podnebno nevtralni.

Nova takojšnja klasika skandinavskega oblikovanja, Volvo EX90 definira načelo funkcije, ki sledi obliki. To je vsestranski, eleganten družinski avto s sodobnimi proporci, v kombinaciji z najsodobnejšo tehnologijo na področju računalništva, povezljivosti in elektrifikacije za optimizacijo varnosti, učinkovitosti in estetike.

“Volvo EX90 je izjava, kje smo in kam gremo,” je dejal Jim Rowan, izvršni direktor znamke. “Je popolnoma električen z dosegom do 600 kilometrov z enim polnjenjem, zasnovan za nadaljnji dvig naših varnostnih standardov, prvi avtomobil Volvo, ki ga resnično opredeljuje njegova programska oprema in del širšega ekosistema, ki se povezuje z vašim domom in drugimi napravami. Volvo EX90 je v mnogih pogledih začetek nečesa novega za Volvo Cars.”

Volvo EX90 je s popolnoma novo, lastno razvito popolnoma električno tehnološko osnovo vaš popoln spremljevalec za bolj trajnosten družinski življenjski slog. Z enim polnjenjem zagotavlja do 600 kilometrov vožnje brez emisij iz izpušne cevi, po preskusnem ciklu WLTP pa se napolni od 10 do 80 odstotkov v približno 30 minutah. Kot zanimivost, Volvo EX90 sestavlja približno 15 odstotkov recikliranega jekla, 25 odstotkov recikliranega aluminija ter 48 kilogramov reciklirane plastike in bioloških materialov, kar ustreza približno 15 odstotkom celotne plastike, uporabljene v avtomobilu – največ v vozilih Volvo do danes.