NAPETA KONČNICA V TOPLEŠIH KRAJIH

Hideki Matsuyama (-23) je v končnici premagal Russella Henleyja in osvojil Sony Open 2022 na Havajih. Matsuyama je zadnji dan ob zmagi nastreljal 63 brez »bugija«, zmanjšal zaostanek in izsilil končnico. Na prvi jamici v končnici (par 5 18.) je Matsuyama nato spravil osupljiv udarec z lesom 3 z razdalje 253 metrov na pet metrov in uspešno zaključil še bližanje za »orla«.

In medtem ko je bil Henley ves teden na igrišču na katerega ima lepe spomine (njegova prva zmaga v karieri je bila ravno na Sonyju leta 2013), konstanten, ni mogel v miru zaključiti tekmovana. Henley je tako po sprednjih devetih vodil za pet udarcev, ko pa je karavana dosegla 18. tee, se je vodstvo zmanjšalo na en udarec. Par je šel v končnico, potem ko je Matsuyama na zadnji jamici dosegel »birdija«, Henley pa mu ni uspel parirati. Igrišče za golf, ki ga je zasnoval Seth Raynor leta 1927, je ena redkih postaj na turneji, kjer razdalja začetnega udarca ni ključna razlika. Posledično tukaj cvetijo elitni uporabniki železa, na primer Kevin Na, Cameron Smith in Matt Kuchar. Na letošnji prireditvi se je odvijala podobna zgodba. Kevin Kisner (-19) je končal T3 skupaj s Seamusom Powerje, Lucas Glover (-18) je končal na T5 skupaj z Michaelom Thompsonom, Adamu Svenssonu in Keithu Mitchellu pa sta se pri T7 pridružila Russell Knox in Matt Kuchar (-17).

Druge poembne uvrstitve zajemajo Haotonga Lija (T12, -15), ki je začel zadnji krog na dosegu vodstva, a je nazadoval in končal tik pred povabilom na naslednji dogodek naslednji teden in Coreyja Connersa (solo 11., -16), ki je teden končal s 64.