NAJPOMEMBNEJE JE NAJTI SVOJ GLAS

Znamka Jaeger-LeCoultre je z veseljem oznanila, da je Lenny Kravitz postal novi ambasador hiše. Eden najpomembnejših rock glasbenikov našega časa, pevec, tekstopisec, producent, multiinštrumentalist, igralec, oblikovalec in fotograf je arhetip sodobnega renesančnega človeka.

Lenny Kravitz je že od vsega začetka svoje kariere kljubovalno izviren, vedno sledi svoji poti, neomajen v svoji umetniški viziji. Z močno vzporednico med njegovo ustvarjalno filozofijo in filozofijo Jaeger-LeCoultra je odnos z Maisonom nastal zelo naravno: “Za ustvarjalce je najpomembnejše najti svoj glas, vedeti, kaj predstavlja in biti zvest svoji viziji – medtem ko moraš vedno ostati odprt za nove načine razmišljanja,” pravi. Lenny, navdušenec nad urami že od otroštva, ko so ga navdušili očetovi kronografi, pravi: “Jaeger-LeCoultre me zelo privlači. Način, kako združujejo tako visoko raven izdelave, dizajna in funkcionalnosti v svojih urah – to resnično vpliva name.”

Ena izmed Lennyjevih najljubših ur je Reverso, ki jo je nosil, ko je nastopil na podelitvi oskarjev leta 2023. Takoj prepoznavna oblikovalska ikona Reverso se idealno ujema z moškim, čigar prirojen občutek za stil je Svet modnih oblikovalcev Amerike (CFDA) lani priznal z nagrado ‘Modna ikona’. Lennyjeva nonšalantna eleganca, ki združuje boemske vplive iz 1970-ih s klasiko rock zvezdnikov in modnimi izrazi, poskrbi, da so tudi njegovi najbolj drzni outfiti videti lahkotni in brezčasni.

“S svojo umetnostjo, iznajdljivostjo in sposobnostjo preseganja žanrov Lenny pooseblja vrednote in slog Jaeger-LeCoultre,” pravi Catherine Rénier, izvršna direktorica Jaeger-LeCoultre. “Veseli smo, da bo predstavljal naš Maison.”

Lennyjeva glasba je vedno mešala navdihe iz rocka, bluesa, funka in soula ter jih zlila v edinstven in nenehno razvijajoč se glasbeni slog, ki se ujema z njegovim prepoznavnim in individualističnim osebnim stilom. Njegovo priznano oblikovalsko delo je samozavestno in brezčasno z drzno moderno noto. Podobno kot Jaeger-LeCoultre, Lennyjevo delo v vseh njegovih ustvarjalnih prizadevanjih vodi duh radovednosti in nenehnega raziskovanja. Združuje nešteto vplivov in navdihov z inovativnimi idejami, tako da je vsaka nova kreacija sveža, vznemirljiva – in izrazito njegova.

“Poleg funkcije ure je zelo pomemben stil – kako izgleda in kako se prilega zapestju. S tem se moraš resnično povezati,” dodaja. “Moji kosi Jaeger-LeCoultre se zdijo, kot da so vedno tam – zlivajo se z menoj in njihov slog je popolnoma brezčasen. Te ure lahko resnično nosite po svoje in ko želite spremeniti razpoloženje, spremeniti vzdušje, vedno ustrezajo. Kot da postanejo eno s teboj.”

Skupaj s kolegico Jaeger-LeCoultre ambasadorko Anyo Taylor-Joy je pred kratkim zaključil snemanje nove kampanje za Maison, ki bo izšla v tem mesecu.