NAJMOČNEJŠI DEFENDER DO SEDAJ JE TU

Land Rover je predstavil najmočnejšega Defenderja v svojih linijah 90 in 110. Modeli terenskih vozil iz leta 2022 so zdaj lahko opremljeni z motorjem V8 s superpolnjenjem, ki proizvaja 518 konjskih moči in 461 lb-ft navora.

»Uvedba našega pogonskega sklopa V8 doda Defenderju novo dimenzijo zavzetosti v vožnji in zmogljivosti na terenu. Model, hiter in zabaven za vožnjo, predstavlja vrhunec družine Defender in je na cesti enako koristen, kot na makadamu,« je povedal David Hemming, glavni produktni inženir Jaguar Land Rover. “Privlačnost celotne zasedbe Defender smo razširili tudi z novimi izvedenkami, paketi opcij in izboljšano povezljivostjo, tako da sedaj res obstaja Defender za vsakogar.”

Poleg nadgradnje motorja prihajajo še druge izboljšave v obliki zunanjih dodatkov, novega 11,4-palčnega zaslona na dotik, novih izpušnih cevi, 22-palčnih litih platišč, ksenonsko-modrih čeljusti zavor, novega elektronskega aktivnega zadnjega diferenciala, trdne zaščitne kletke z večjim premerom, prilagojenih vzmeti ter novega dinamičnega programa, imenovanega Terrain Response® system3. Na voljo bo tudi posebna izdaja Carpathian Edition, pri kateri bo vozilo odeto v vrhunsko karpatsko-sivo kovinsko barvo s streho Narvik Black in zaščitno prevleko Land Rover Satin.