NAJBOLJ IKONIČEN MODEL DO SEDAJ

Zeithov El Primero Chronomaster je že dolgo uveljavljen v svetu kronografov, vendar je švicarska urarska hiša tik pred izdajo svojega najbolj ikoničnega modela do sedaj: Chronomaster Revival Production Edition.

Čeprav je ura navdušencem morda videti znana, v resnici še nikoli ni ugledala luči sveta. Nova številčnica namreč temelji na odkritem prototipu, skritem na podstrešju zgodovinske delavnice Zenith. Namesto tribarvne kompozicije stranskih časovnic, prototip elegantno nosi tri odtenke modre, pri čemer je vsaka časovnica progresivno temnejša. Preostanek časomera prav tako krasi vintage pridih, ki ostaja zvest oblikovalskim občutkom tiste dobe. Ohišje iz nerjavečega jekla, ki meri skromnih 38 mm, je združeno s klasičnimi potisnimi gumbi za nadzor kronografa. Gibanje seveda ne preseneča, saj gre za Zenith El Primero 400, ki deluje s 36.000 vibracijami na uro in ima rezervo moči 50 ur.

Če želite izvedeti več o Zenit’s Chronomaster Revival Production Edition, obiščite na spletno mesto podjetja – KLIK, kjer bo ura na prodaj za 8.700 USD, dokler se tovarna zopet ne odpre.