NA POMOČ PRIHAJA TUDI PRADA

Italijanska hiša Prada je po tem, ko je oddelkom za intenzivno nego nekaj največjih milanskih bolnišnic donirala vso potrebno opremo, objavila še zavezo, da bo pomagala ustaviti širjenje koronavirusa. To nameravajo storiti z izdelavo 80.000 medicinskih kombinezonov in 110.000 mask, ki bodo dostavljene zdravstvenemu osebju. Za ta korak so se odločili zaradi prošenj prebivalcev toskanske regije.

prada coronavirus covid-19 masks medical overalls healthcare workers professionals personnel details information italy lombardy milan

Kombinezoni in maske so dnevno dostavljeni zdravstvenemu osebju v celotni regiji, celotna pošiljka pa naj bi bila dostavljena do 6. aprila. Vsi izdelki se izdelujejo v Pradini tovarni v Montoneju, ki jo je hiša pustila odprto ravno v ta namen. Podjetje se ob tem se zahvaljuje tudi „podpori mreže italijanskih zunanjih dobaviteljev“ za pomoč pri tej pobudi.

Rezultat iskanja slik za prada headquarters

Prada je tako ena izmed številnih modnih znamk, ki je napovedala pomoč med krizo. LVMH je med tem izdeloval razkužila za roke in priskrbel kirurške maske, H&M pa izdeluje osebno zaščitno opremo za bolnišnice in zdravstvene delavce.