MRAČNI RIM

Rim v mraku. Ko se nebo počasi temni in se dan bliža večeru, se energija mesta spremeni. Današnji Rimljani se sprehajajo po ulicah in iščejo svoje sedeže na večernih terasah. Ko se nebo nenadoma spremeni, se podoba mesta in mitološka arhitektura kopata v koralno oranžnem sijaju, barvnem ozadju brez primere. To je zlata ura. Čarobnost se lahko začne. Znamka Valentino vas vabi, da resnično uživate v tem trenutku. Zlata ura je olfaktorni navdih Coral Fantasy, najnovejše dišave kolekcije Born in Roma. Mesto utripa z močjo prenovljene energije, še bolj navdihujoče in mogočno. Zlata ura vabi vse, da se na novo odkrijejo, izrazijo svoje osebnosti ter pustijo sanjam, željam in fantazijam prosto pot. Born in Roma Coral Fantasy, svet fantazij čaka.

Nova ženska dišava v liniji Born in Roma se imenuje Coral Fantasy Donna. Da bi energijo te barvne zgodbe pretvoril v dišavo, je Valentino poklical parfumerja Nadège Le Garlantezec in Jacquesa Huclierja. Svoje dišeče popotovanje sta začela pri zlati uri Rima in ustvarila sadno cvetlično sled, rojeno v značilnem koralno-oranžnem sijaju, ter nadaljevala pot skozi Valentinov trio navdihov, barva, svežina, moda. Pomarančna esenca prebudi čute v svetli živahnosti, ki uteleša trenutek, ko se nebo napolni s koralno svetlobo. Energija akorda kivija povzdigne note sočne pomaranče z barvo in sijajem, svež začetek, ki simbolizira igriv potencial sveta, ko se dan v Rimu preveša v večer. Koncentrirana superinfuzija jasmina Grandiflorum, ki izvira iz Indije, pomešana s čutno in pudrasto cvetličnostjo esence ambretnega mošusa, pričara vročino nebesnega sija. Cvetlično srce izraža vso čutnost in osebnost zlate ure. Živahna in kremasta sled esence teksaške cedrovine, katere olesenelost se postopoma ovije v sladki telesni sij belega mošusa. Močan in čuten začetek, ki izraža moč elementov.

Kaj pa nova moška dišava Born in Roma Coral Fantasy Uomo? Da bi barvno intenzivnost tega trenutka interpretiral v dišavo, se je Valentino obrnil na parfumerja Nicolasa Beaulieuja in Jean Christopha Héraulta. Dvojec je navdahnil svetlo temni kontrast zlate ure in tako ustvaril zgodbo orientalske sadne dišave z lesno sledjo, ki znova potuje skozi tri Valentinova poglavja, barvo, svežino in modo. Pomarančna esenca prebudi čute v svetli živahnosti, ki uteleša trenutek, ko se nebo napolni s koralno svetlobo. Energija akorda kivija povzdigne note sočne pomaranče z barvo in sijajem, svež začetek, ki simbolizira igriv potencial sveta, ko se dan v Rimu preveša v večer. Aromatična sivka, rojena v Provansi, se sreča s cvetličnimi kafrovimi notami vinskega žajblja, ki sta skupaj dopolnjena s kančkom burbonske geranije z Madagaskarja. To sveže aromatično srce prikazuje moč te svetlobe. Končni akord dimljenega tobaka vzbudi sijaj nepozabne očarljivosti. Esenca pačulija z Balija in vetiver s Haitija pogrejeta absolut tobaka z lesno zemeljskostjo. Ta mogočna sled skušnjave simbolizira živahno intenzivnost oranžne barve in izraža zapeljivost njenih številnih fantazij. Zakovica, rojena v vzorcih, vklesanih v kamnito konstrukcijo rimskih palač in prvotno rezervirana za usnjene izdelke, je danes ikonična koda hiše Maison Valentino. Punk drznost zakovice, ki se lesketa na šivih torbice, zavihku srajčnega ovratnika ali sponki sandala, je Valentinov edinstven podpis. Simbolična zakovica daje obliko oblinam in linijam stekleničk Donna in Uomo, ki ju krasi koralna svetloba zlate ure v Rimu. Te svetlobne prizme lomijo koralno oranžne odtenke posamezne dišave, da prikličejo edinstven sij neba, vizualno referenco na ta trenutek in povabilo, da ga izkoristimo. V tem svežem poglavju zgodbe Born in Roma Adut Akech in Anwae Hadid z roko v roki tavata skozi dan v Rimu. Od čarobnosti sončnega vzhoda z Born in Roma, preko sončnega popoldneva v skrivnih vrtovih rimske palače v Yellow Dream in zdaj, ob zlati uri, par stoji ob vznožju vodnjaka Acqua Paola s pogledom na mesto, ko se nebo obarva s koralno barvo. Zanjo, zanj, za vse, dišavni miks Born in Roma je povabilo, da se izrazimo, da izpolnimo vse svoje sanje, želje in fantazije, ne glede na kraj in uro.