MORNARSKO MODRA, KI VAS BO POPELJALA OKROG SVETA

Patek Philippe je na sejmu luksuznih ur Watches and Wonders v Ženevi razširil svojo že tako bogato ponudbo potovalnih ur in mehanizmov za vsakodnevno uporabo z novim modelom Calatrava, ki je opremljen s funkcijo dvojnega časovnega pasu Travel Time in se odlikuje po 24-urnem prikazu. Novi mehanizem s samodejnim navijanjem kalibra 31-260 PS FUS 24H, koncentracije tehničnih inovacij, ki izboljšujejo zmogljivost in enostavnost uporabe, je skrbno skrit v elegantnem rožnato zlatem ohišju z mornarsko modro številčnico in paščkom.

Patek Philippe torej razširja obsežno izbiro ur Travel Time z dvojnim časovnim pasom z novim modelom Calatrava z izvirnim prikazom lokalnega in domačega časa z dvema srednjima kazalcema, ki se vrtita v 24-urnem krogu. Znamka je v preteklosti sicer že uporabljala 24-urne prikaze, zlasti na urah Chronometro Gondolo, izdelanih v začetku dvajsetega stoletja za brazilskega trgovca na drobno Gondolo & Labouriau, ena od teh, žepna ura iz leta 1905, pa je zdaj razstavljena v muzeju Patek Philippe (ref. P-527). Za novo referenco 5224R-001 so oblikovalci na novo interpretirali to vrsto indikacije v odločno sodobnem duhu in se odločili, da bodo opoldne postavili ob 12. uri, namesto ob 6. uri, kot je običajno, in s tem zagotovili odlično čitljivost čez ves dan. Da bi zagotovili te funkcije, so inženirji Patek Philippe pod drobnogled ultra tanek samonavijalni osnovni kaliber 31-260 in mu dodali 24-urni mehanizem in mehanizem Travel Time. Ta sistem, ki je bil predstvljen leta 2011 v modelu Annual Calendar Regulator Reference 5235 (kaliber 31-260 REG QA), je bil leta 2021 v celoti predelan za In-Line Perpetual Calendar Reference 5236P-001 (kaliber 31-260 PS QL), s čimer je deloval s frekvenco 4 Hz (28800 polnihajev na uro) in prejel 20-odstotno povečanje navora sodčaste vzmeti, mini rotor iz platine (težji od zlata), ki povečuje moč navijanja in reducirno kolo, ki pri ročnem navijanju ure odklopi samonavijalni mehanizem in tako zmanjša obrabo. Leta 2022 je Patek Philippe ponovno predelal ta mehanizem za model Annual Calendar Travel Time Reference 5326G-001 (kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H) in razvil še več inovacij, kar je vodilo do osmih patentnih prijav.

Novi mehanizem kalibra 31-260 PS FUS 24H, ki domuje pod referenco 5224R-001, ima zanimivo koristi od treh od teh patentov, namenjenih optimizaciji učinkovitosti, natančnosti, hitrosti, vzdržljivosti, varnosti in enostavnosti uporabe. Novi samonavijalni mehanizem kalibra 31-260 PS FUS 24H z mini rotorjem iz platine, ki je viden skozi prozorno zadnjo stran iz safirnega kristala, omogoča izdelavo ohišja, katerega elegantna finost je popolnoma prilagojena modelu Calatrava. Da bi ohranil elegantne linije, je Patek Philippe tradicionalne korekcijske potisnike za lokalni čas na levem boku ohišja zamenjal s patentiranim korekcijskim sistemom, ki uporablja krono, izvlečeno v vmesni položaj (nastavitev nazaj in naprej v korakih po eno uro). Ta sistem je izdelana po vzoru tistega, ki je bil uporabljen leta 2022 v referenci 5326G-001. Popolnoma polirano ohišje iz rožnatega zlata s premerom 42 mm je navdihnilo ohišje Calatrava Weekly Calendar Reference 5212A-001, ki je bilo predstavljeno leta 2019, in se odlikuje po ukrivljenih dvonivojskih ušesih. Za konec je tu še mornarsko modra številčnica, ki blesti s svojo eleganco in čitljivostjo, poudarjeno s strani dvojne železniške lestvice za ure in minute. 24-urni prikaz z izmeničnimi arabskimi številkami in urnimi oznakami ter 5-minutnimi oznakami v obliki kabošona predstavlja skupno 44 posamezno ročno nameščenih aplikacij iz rožnatega zlata, poliranih skupaj, da dosežejo enak sijaj. Dvojni časovni pas Travel Time je prikazan s tremi kazalci v rožnatem zlatu, z luminiscenčnim premazom za lokalni urni kazalec in minutni kazalec ter preluknjanim središčem za domači urni kazalec. Prefinjeni zaključni dodatki ustvarjajo čudovite igre svetlobe na številčnici, mornarsko moder pas iz telečjega usnja z zaključkom iz nubuka in kontrastnimi kremnimi šivi pa odmeva barvo številčnice. Zapenja se z zaponko iz rožnatega zlata.