MONTE CARLO, CHANELOVO PRIBEŽALIŠČE SREČE

Samo za vas se tokrat odpravljamo v sanjsko pribežališče svetovnih popotnikov Monte Carlo, na prizorišče predstavitve kolekcije francoske znamke Chanel Cruise Collection 2022/23.

“Zame je Monako pred vsem stvar čustev. To so Karl, Caroline, Charlotte,” pravi Virginie Viard, glavna kreativna stvariteljica modne znamke Chanel. “Že zelo kmalu sem vedela, da bomo imeli predstavitev točno tam, natančneje v hotelu Beach. Poleg tega je že Karl sanjal o tem. S tega veličastnega prizorišča je mogoče videti njegovo vilo La Vigie. Nikoli ne bom pozabila časa, ki sem ga preživela tam terase in balkonov, velikih senčnikov, košar z rožami, toliko lepote.”

To je bil napovednik kolekcije, ki sta jo režirala Sofia in Roman Coppola, ob čemer so uprizorili s skupino deklet uživanje v izletih z ladjo, kopanju v morju ali motorističnih športih.

“Športno vzdušje, a ne samo to. Tam so številni kombinezoni iz tvida ali svile, podloženi s svetlim frotirjem. Številne oblike z bleščicami in rožami. Izvezeni plastroni, ki krasijo tanko črtaste dolge srajčne obleke z belimi visokimi ovratniki – poklon Karlu –, polnočno modra obleka z bleščicami ali majice brez hrbta, ki se nosijo čez široke hlače.”

Črni satenasti čevlji so navdihnjeni z baletom Monte Carlo in špicami plesalk, okrašenimi s tankimi zaponkami iz bukleja. Torbe so oblikovane kot teniški loparji. Lebdeče in sijoča kopalna oblačila so spremenjena v asimetrična črna krila ali drapirane obleke.

“Prvič sem videla Caroline na plaži v Monaku. Nosila je drapirano črno obleko, zelo tanke hlačne nogavice in petke,” se spominja Virginie Viard. “Monako je del zgodovine znamke Chanel. Tam smo preživeli toliko srečnih trenutkov.”