MOJSTRI, POZNAVALCI

Beli marmor Carrara, ena najbolj čudovitih kamnin na svetu. Gre za resničen čudež narave, ki je navdihnil Michelangela, Berninija in Canovo, sodobni umetniki pa se še naprej trudijo meriti s tem dragocenim materialom. Stari Rimljani so bili prvi, ki so izbrali marmor Carrara, da bi proslavili njegovo veličastnost. V srednjem veku so to sporočilo prevzeli umetniki, kot sta Niccolò Pisano in Donatello, vendar je bil Michelangelo tisti, ki je marmor spremenil v material večnosti. Za njim sta prišla Bernini in Canova.

In ravno beli marmor iz Carrare predstavlja rdečo nit nove kolekcije firenškega oblikovalca Stefana Riccija, morda še nikoli tako materialnega in navdihnjenega z naravo. Krepostna obrt, prefinjeni detajli in čisti volumni za sodobnega človeka, ki se želi razvajati. Izjemno lahkotna garderoba, primerna za vse priložnosti, od formalnih trenutkov do tistih tako pričakovanaih potovanj in prostega časa. Ramena suknjičev postanejo mehka, razmerja pa se podaljšajo do dosegaa popolne elegance. Prisotna so peresno lahka in nepodložena oblačila, druga pa so na voljo z mojstrsko obdelanimi svilenimi podlogami, ki jih krasi prepleten logotip SR.

Barvno paleto poleg čudovite bele sestavljajo še barve peska, mleka in hemp rjave. Za vdihovanje dodatnega življenja so prisotni pridihi zelene ter toni karamele in grafita, medtem ko črna, indigo in karmin oblačila v kolekcijo vnesejo eleganco. Prisotne so tudi nedvomno privlačne note rumene, oranžne in klasične kraljevsko modre.

Največje bogastvo lahko najdemo v zelo lahkem krokodiljem bluzonu, ki ga lahko nosite s klasičnimi oblačili poleg elegaantnih trenirk iz mešanice svile in bombaža. Tu so še prefinjene srajce iz mešanice bombaža in lana, ki v svojih variantah s kratkimi rokavi navdihujejo sanje o potovanjih, pozabiti pa ne smemo niti na terenske jakne iz mešanice bombaža in svile ter telečjega usnja z vezenim motivom Stefano Ricci Founder’s Signature. Športne hlače z vrvicami pripovedujejo zgodbo o želji po praktično-šik videzu in udobju, med tem ko jakne iz perforiranega jagnječjega usnja ponujajo podobno podlogo kot skrinje z zakladom, z emblemi, ki odražajo obliko ur OCTAGON v kolekciji SR Watches. Za večino športnih priložnosti je uporaba prepletenega vzorca logotipa SR na vodoodbojni najlonski tehnični tkanini izjemna, a uravnotežena. To so elementi za prave mojstre, poznavalce.