MODERNA BENEŠKA ARHITEKTURA, KI JEMLJE DIH

Najnovejši zemljevid neodvisne založbe Blue Crow Media se osredotoča na modernistično in sodobno arhitekturo v Benetkah, od tridesetih let prejšnjega stoletja do danes. Na zemljevidu so predstavljene zgradbe nekaterih najvplivnejših arhitektov 20. in 21. stoletja, med drugim Carla Scarpe, Tadaa Anda, Santiaga Calatrave, Davida Chipperfielda in drugih. “Sodobni beneški zemljevid” zajema skupno petdeset izbranih stavb, od socialnih stanovanj in Giardini della Biennale do nedavno zasnovanih Vatikanskih kapelic.

“Sodobni beneški zemljevid” lokalnih arhitekturnih zgodovinarjev Marca Mulazzanija, Elise Pegorin in fotografinje Alessandre Chemollo poudarja presenetljivo paleto modernistične in sodobne arhitekture italijanskega mesta. Dvostranska publikacija vključuje zemljevid Benetk, uvod, izvirno fotografijo in podrobnosti petdesetih izbranih stavb, Bienalskih paviljonov in Vatikanskih kapelic. Poleg prej omenjenih arhitektov so seveda vključena tudi druga italijanska in mednarodna imena, kot so Alvar Aalto, Norman Foster, Rem Koolhas, Renzo Piano, Aldo Rossi, James Stirling, Map Studio…

Zgradbe, vključene na zemljevid, jasno kažejo, da je sodobna arhitektura naravno nadaljevanje izjemne zgodovine Benetk. “Zemljevid kaže, da Benetke še naprej izražajo in zibajo mednarodno kulturo skozi raznolike, a dopolnjujoče se jezike svoje nove arhitekture,” v uvodu pišeta Marco Mulazzani in Elisa Pegorin.

Več informacij in nakup KLIK.