MISTIČNOST VISOKE MODE S PODPISOM IN INSPIRACIJO NAOMI CAMPBELL

Bleščeče filmske premiere, zvezde na rdeči preprogi in zmogljivo vozilo, ki je videti kot nič drugega doslej, to je filmski festival #Cannes, ki je gostil svetovno premiero vozila #BMW XM Mystique Allure. Ta edinstvena stvaritev temelji na prvem visokozmogljivem športnem avtomobilu podjetja #BMW M GmbH, ki ga poganja pogonski sistem #M HYBRID. Vozilo, ki združuje napredno razkošje in ekstravaganten videz, je navdihnil britansko supermodelko Naomi Campbell, oblikovano je bilo z uporabo ekskluzivnih materialov iz sveta visoke mode in ima edinstveno zvočno kuliso, zasnovano v sodelovanju s skladateljem filmske glasbe Hansom Zimmerjem. BMW XM Mystique Allure je najnovejši izdelek sodelovanja med BMW in Naomi Campbell. Partnerstvo je svoje prve korake naredilo lani s kampanjo “Dare to be You” za #BMW XM, ki v ospredje postavlja samozavest, da ste sami in greste svojo pot.

77. filmski festival v Cannesu je bil idealna izbira za svetovno premiero BMW XM Mystique Allure. Naomi Campbell je v osupljivi kulisi francoskega pristaniškega letovišča občinstvu izbranih gostov predstavila edinstveno kreacijo, ki jo je navdihnila sama, nato pa se je z avtomobilom odpeljala do rdeče preproge pred Palais des Festivals et des Congrès. “Biti priča uresničitvi BMW-jeve vizije za BMW XM Mystique Allure je bilo resnično neverjetno,” je dejala Naomi. “Počutim se zelo počaščena, da sem lahko spodbudila navdih za njihov prvi razstavni avtomobil visoke mode, ki je v vseh pogledih edinstvena mojstrovina.” BMW je že tretje leto zapored uradni avtomobilski partner filmskega festivala v Cannesu. Pri tem je poskrbel za ekskluzivni prevoz več kot 200 vozil – med njimi popolnoma električnih BMW i7, BMW iX in BMW i5 ter priključnohibridnega BMW XM -, ki lahko udeležencem in gostom prireditve omogočijo izkušnjo vrhunske mobilnosti brez lokalnih emisij. Z lahkoto bi zapisali, da gre tako rekoč za prvo vozilo BMW, ki je oblikovano z materiali visoke mode. BMW XM Mystique Allure je prvo vozilo v zgodovini znamke, ki je zasnovano z materiali iz industrije visoke mode. Ta nenavadna povezava prikazuje BMW XM v povsem novi luči, ekspresivno, avantgardno – ter v enaki meri elegantno in razkošno. Zunanjost vozila, ki jo je navdihnila Naomijina najljubša barva, se ponaša z globoko nasičenim ultramarinskim odtenkom, poudarjenim z bleščečim mat zaključkom. Sodoben prevod visoko modnih materialov luksuznih proizvajalcev tekstila, ki brezhibno prenaša notranjost na zunanjost, vključuje bogat žamet in bleščeče kovinske bleščice Frozen, ki prelivajo odtenke od intenzivne vijolične do globoke ultramarinske barve. Prelivajoče se površine so bile ustvarjene z natančno ročno izdelavo in občutkom za podrobnosti. Izhajajo iz privlačnih geometrijskih oblik BMW XM in vnašajo posebno vizualno bogastvo v ekstravertirano estetiko avtomobila. Oblikovanje BMW XM Mystique Allure predstavlja stičišče visoke zmogljivosti in visoke mode ter slika edinstveno sliko naprednega razkošja, ki se nadaljuje tudi v notranjosti. Vse površine v notranjosti vozila, vključno z M Loungeom v zadku, so prekrite z vijoličnim žametom.

Drzen videz BMW XM Mystique Allure dopolnjuje akustični značaj, ki je prav tako zelo samosvoj. Njegovo srce je prilagojena prilagoditev BMW Iconic Sounds Electric, ki je bila razvita v okviru sodelovanja med BMW Group Sound Design in skladateljem filmske glasbe Hansom Zimmerjem. Vozna skladba, ustvarjena za enkratno vozilo, ki ga je navdihnila Naomi Campbell, projicira vrhunsko samozavest zunanjega dizajna avtomobila na zvočno pokrajino vožnje brez lokalnih emisij. V povsem električnem načinu delovanja pogonskega sistema M HYBRID vsak premik stopalke za plin spremlja čustveno privlačen zvok, ki avtentično predstavlja izjemno zmogljivost in magnetno vizualno privlačnost avtomobila.

BMW XM je prvi model po legendarnem BMW M1, ki je bil zasnovan izključno kot samostojen visokozmogljiv avtomobil podjetja BMW M GmbH. Združuje dinamično moč z inovativnim razkošjem in privlačno ekstravagantno obliko, sestavljeno iz mišičastih proporcev in mogočnih oblin. Dvodelni deljeni žarometi, osvetlitev Iconic Glow za ledvično rešetko BMW, poudarjeni pasovi ob straneh vozila, do 23-palčna platišča iz lahke zlitine ter navpično postavljeni in šestkotno oblikovani pari izpušnih cevi, integrirani v zadnji odbijač, zagotavljajo neponovljivo vizualno prisotnost zunanjosti modela XM. BMW XM je novost tudi s sistemom M HYBRID, s katerim je XM postal prvi visokozmogljivi avtomobil podjetja BMW M GmbH z elektrificiranim pogonskim sistemom. V obliki BMW XM Label Red (poraba električne energije in bencina – tehtana, kombinirana: (33,5 kWh/100 km in 2,0 l/100 km [141,2 mpg imp]); emisije CO2 – tehtane, kombinirane: (WLTP); poraba goriva z izpraznjeno baterijo: 12,9 l/100 km [21,9 mpg imp] po WLTP; razredi CO2: z izpraznjeno baterijo G; tehtani, kombinirani B) je priključni hibridni model – z največjo močjo 550 kW/748 KM – tudi najmočnejši serijski, cestni avtomobil, kar jih je BMW M GmbH doslej izdelal.