MI SE ŽE VESELIMO, PA VI?

BMW v zadnjem času čedalje več pozornosti namenja golfu, predvsem moškemu, v prihodnosti – in to zelo bližnji – pa bodo vsi žarometi usmerjeni tudi k iz dneva v dan popularnejši ženski golfski skupnosti. Poleg druge izvedbe damskega turnirja BMW Ladies Major v Južni Koreji, bo BMW prvič sodeloval tudi pri dejanskem velikem tekmovanju, prvenstvu Amundi Evian, in pri organizaciji dogodka Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika, kjer se bodo ženske in moški potegovali za en nagradni sklad in en pokal. Gre za prvi tovrstni dogodek v svetu profesinonalnega golfa, kar še dodatno priča o ambicijah znamke o doseganju pionirskega statusa na vseh področjih.

Glede na to, da gre za novost in »revolucionaren« dogodek v svetu profesionalnega golfa, se nam zdi smiselno, da vam o tem povemo nekoliko več. Prej omenjena zmagovalca velikih tekmovanj, Šveda Annika Sörenstam in Henrik Stenson, bosta predvidoma od 10. do 13. junija gostila inovativno tekmovanje, ki sta ga odobrila tako European Tour kot tudi Ladies European Tour. Golf in Country klub Vallda na Švedskem bo tako na istem igrišču zasedlo 78 žensk in prav toliko moških, pri čemer bo razdelitev denarnih nagrad temeljila izključno na končnih uvrstitvah. Točke za sezonska tekmovanja (Race to Dubai, Race to Costa del So) in svetovne lestvice bodo na drugi strani podeljene po ključu ločene razvrstitve žensk in moških, pri vsem tem pa BMW kot uradni partner igra veliko vlogo pri podpiranju formata turnirjev, usmernejega v prihodnost.

Mesec dni kasneje se bodo elitne igralke sveta golfa pomerile na četrtem velikem tekmovanju leta ob Ženevskem jezeru – Amundi Evian Championship. Prvenstveno igrišče v Golf Klubu Evian Resort se nahaja ob vznožju Alp in velja za eno izmed najprivlačnejših golfskih igrišč v Evropi z zahtevno postavitvijo, ki od igralcev terja strateško in natančno igro. BMW praznuje svoj prvi nastop v vlogi udarnega partnerja, saj lani turnirja ni bilo mogoče izvesti.

Za konec pa je tu še Južna Koreja, prevladujoča sila ženskega golfa. Zato ni presenetljivo, da se javnost tako veseli edinega LPGA dogodka v tej državi, BMW Ladies Championship, katerega vrhunsko igrišče in vznemirljiva lokacija sta na turnirju na LPGA International Busan leta 2019 privabila več kot 70 tisoč gledalcev. Tudi lanskega prvenstva BMW Ladies ni bilo mogoče izvesti, kar pomeni, da se bo zgodba o uspehu zdaj nadaljevala letošnjega oktobra.