MERCEDES-BENZ X OFF-WHITE

Mercedes-Maybachovo sodelovanje s pokojnim Virgilom Ablohom se nadaljuje z lansiranjem omejene izdaje razreda S po meri in spremljajoče kapsulne kolekcije. Končna faza sodelovanja se zgleduje po projektu MAYBACH, ki ga je Abloh predstavil skupaj z Mercedes-Maybach konec leta 2021.

Vozilo je strogo omejeno na samo 150 enot, pred smrtjo pa ga je oblikoval Abloh. Kolaborativni dizajn, ki ga je Virgil Abloh poimenoval Maybach, temelji na popolnoma opremljenem Mercedes-Maybachu S-razreda S680 in vsebuje dvobarvno paleto “Project MAYBACH” v sijajnih odtenkih “obsidian Black” in “Sand”. Ta barvna paleta se nadaljuje v notranjosti vozila, vključno s štirimi sedeži, volanom, vrati, spodnjo armaturno ploščo, preprogami in stropom. Ob zaključku dizajna se v notranjosti avtomobila večkrat pojavi poseben logotip Mercedes-Maybach in Virgil Abloh.

Edinstvene podrobnosti so se razširile tudi na edinstven uporabniški vmesnik z ročno izbranimi vizualnimi elementi, uporabljenimi v posodobljeni različici zbirke tehnologij Maybach MBUX. Poleg tega je avtomobilu priložena lesena škatla po meri, ki vsebuje repliko avtomobila v merilu 1/18, dva avtomobilska ključa in karabin.

Za spremljajočo zbirko oblačič — oblikovano v sodelovanju z Off-White™ — zasnova nadaljuje barvno paleto avtomobila s starinsko opranimi majicami, puloverji ter kapucarji iz napol brušenega flisa, platnenimi baseball kapami in dirkalnimi rokavicami iz platna, neoprena in semiša.

Gorden Wagener, glavni oblikovalec Mercedes-Benz Group AG, je ob predstavitvi najnovejšega projekta dejal: »Neverjetno sem ponosen na delo, ki smo ga ustvarili v sodelovanju z Virgilom. Od projekta Gelaendewagen, ki je postavil merilo za modno/avtomobilsko sodelovanje z našim ikoničnim razredom G, do “Project MAYBACH”, ki je v prihodnost prinesel ugledno dediščino Mercedes-Maybach, smo resnično prebili meje. Omejena izdaja Maybach Virgil Abloh ponazarja simbiozo med inovativnim dizajnom in vrhunsko izdelavo, ki je zdaj na voljo na cesti.

Tako kolekcija avtomobilov kot oblačil sta na že voljo, nakup slednje pa je zdaj na voljo v spletnih trgovinah Off-White™, Farfetch in Maybach Icons of Luxury.