MASERATI DIVJE BITJE NOČNEGA SVETA

Izdaja MC20 Notte obeležuje drzni duh, ki je trizobca vedno gnal naprej, vse od dneva, ko je Maserati prvič tekmoval na eni najbolj legendarnih dirk doslej. MC20, ki zaznamuje vrnitev modela Trident k njegovim koreninam superšportnika ter združuje športnost in razkošje, se zdaj približuje svoji dirkaški duši z Notte Edition, ekskluzivno serijo 50 primerkov po vsem svetu, katere dizajn se iskri v mistični in intenzivni moči teme. Rjoveče bitje, zasnovano za zapeljevanje in estetsko izboljšanje že tako izjemnih zmogljivosti, ki jih poganja motor V6 Nettuno.

Ekipa Maserati Fuoriserie je pri razvoju karoserije MC20 Notte črpala navdih iz hipnotičnega sveta dirkanja in sodelovala z Andreo Bertolinijem, referenčnim voznikom Maseratija in nekdanjim svetovnim prvakom GT1 z modelom Trident. Njegova zunanjost se iz sijajnega črnega odtenka spremeni v magnetno mat odtenek “nero essenza”, ki je pripravljen zažareti v temi, zahvaljujoč “Midasovemu dotiku” dirkaškega plenilca Bertolinija, ki podrobnosti – Trident, stranske logotipe in podpis Maserati – spremeni iz srebrne v matirano belo zlato, s čimer ponovno oživi slavne spomine znamke na motošport. 20-palčna mat črna platišča v obliki ptičje kletke, prilepljena na asfalt, imajo poudarke v mat beli zlati barvi, zavorne čeljusti pa so črne. V notranjosti je MC20 Notte opremljen s športnimi sedeži s 6-stopenjskim električnim pomikom v črno-sivi barvi Alcantara z rumenimi šivi. Na vzglavnikih je nezamenljiv trizobec, športni volan iz Alkantare pa ima vložke iz ogljikovih vlaken. Med obema naslonoma za glavo je nameščena ekskluzivna kovinska ploščica, ki obeležuje izdajo MC20 Notte, skupaj z značilnim podpisom “UNA DI 50” (eden od 50). “Fuoriserie v italijanščini pomeni ‘izdelan po meri’ in naš program prilagajanja Trident’s je zasnovan tako, da za naše stranke ustvarja enkratne vozne skulpture.

MC20 Notte slavi vznemirjenje dirkanja in privlačnost noči, saj združuje vrhunsko zmogljivost in italijansko eleganco s pridihom skrivnostnosti nočnega sveta. To je prva omejena izdaja MC20 Fuoriserie in je namenjena zbirateljem superšportnih avtomobilov in ljubiteljem dirkališč,” je ob predstavitvi vozil povedal Klaus Busse, vodja oblikovanja pri Maseratiju. Na predstavitvi modela Maserati MC20 Notte Edition sta globalni ambasador znamke in navdušenec nad MC20 David Beckham in Andrea Bertolini zvezdi zanimivega kratkega filma, v katerem se Beckhamov osupljivi MC20 spremeni v novo dirkaško bitje, ki se ponoči podi po mestu in na dirkališču. Po predpremieri izključno za člane Maserati Tridente je MC20 Notte zdaj na voljo po vsem svetu, njegovi bodoči lastniki pa bodo povabljeni, da izkusijo vznemirljivo izkušnjo vožnje na dirkališču Maserati, da bodo lahko uživali v brezmejnih občutkih novega ekskluzivnega modela Tridente.