LYDIA KO SE VRAČA NA ZMAGOVALNE TIRNICE!

BOCA RATON, Florida – Lydia Ko znova počasi stopa proti vrhu ženskega golfa, pri čemer je na polovici svojih jamic dosegla “birdie” za četrtkovih 9-pod 63 in dva udarca prednosti pred Danielle Kang na Gainbridge LPGA v Boca Riu.

Ko pa tudi sicer že zelo dolgo zmaguje na turneji LPGA Tour – svoj prvi naslov je osvojila kot 15-letnica –, zaradi česar je enostavno pozabiti, da je stara komaj 24 let. Ko, ki je 16 kratna zmagovalka na turneji, je doživela že vse, od zmage na dveh glavnih turnirjih in življenja kot svetovna številka 1, do padca njenih rezultatov in samozavesti. Skoraj triletno sušo je končala z zmago na Havajih lani. Vrnila se je na 3. mesto na svetu.

Kangova, ki je prejšnji teden zmagala na otvoritvi sezone na jezeru Nona, je dosegla osem “birdijev” (enega od njih, potem ko je z udarcem iz udarjališča zadela zastavico v zastavo na 17. par-3) za končnih 65.

Aditi Ashok (66) je bila sama na tretjem mestu, sledila pa ji je skupina igralk z rezultatom 5-pod 67, v kateri je bila tudi zmagovalka OP ZDA Yuka Saso. Prekratek “birdie” na osmi jamici par-5, njeni predzadnji dneva, je preprečil, da bi se tej skupini pridružila tudi prva igralka sveta Nelly Korda. Tekmo je končala pri rezultatu 68.