LYDIA KO SE POSTAVLJA OB BOK NAJBOLJŠIM

Turneja LPGA je sporočila, da si je Lydia Ko z zmago na prvenstvu CME Group Tour Championship prislužila nagrado Rolex Player of the Year 2022. Ko, ki si je to sezono prislužila še dve dodatni zmagi na Gainbridge LPGA v Boca Riu in BMW Ladies Championship, je 15. različna igralka, ki je nagrado osvojila vsaj dvakrat.

25-letnica je osvojila tudi Vare Trophy 2022, ker je zabeležila najnižje povprečje točk v sezoni, 68,988. Njeno povprečje točk v celotni sezoni je drugo najnižje povprečje točk za zmago na Vare Trophy v zgodovini Toura, za Anniko Sorenstam 68,70 leta 2002. Sorenstamova in Ko sta hkrati edini igralki, ki sta osvojili Vare Trophy s povprečjem točk v 68-ih. Ko je hkrati tudi 12. igralka v zgodovini LPGA Tour, ki je osvojila nagrado v zaporednih sezonah, in 15. igralka, ki je pokal osvojila več kot enkrat.

Z zmago na turnirju CME Group Tour Championship, nagrado Rolex Player of the Year in trofejo Vare Trophy ima Ko zdaj 25 točk za uvrstitev v dvorano slavnih LPGA, dve točki manj od 27, kolikor jih je potrebno zbrati za sprejem.

»Zdi se mi, da je res težko primerjati občutke, ko sem leta 2015 postala igralka leta in te, ki jih čutim zdaj. Sploh se ne ukvarjam veliko s statistiko, tako da niti ne vem, kaj je pravzaprav s številkami, a to leto je bilo posebno,« je povedala Ko po zmagi na prvenstvu CME Group Tour Championship.

Ko je leta 2015 osvojila svojo prvo Rolexovo nagrado za igralko leta, potem ko je v tej sezoni dosegla pet zmag, vključno s svojim prvim naslovom na glavnih turnirjih na prvenstvu Amundi Evian. Lani si je prislužila svoj prvi pokal Vare Trophy s povprečjem točk v celotni sezoni 69,329. Njena druga priznanja vključujejo še nagrado 2021 Founders Award in nagrado 2014 Louise Suggs Rookie of the Year.