LUKSUZNO ZASEBNO RAZVAJANJE

Družba Anantara Hotels, Resorts & Spas, znana po izjemnih počitniških destinaciijah, je napovedala dodajanje hotela Anantara New York Palace Budapest v svoj portfelj, kar zaznamuje prvi korak širitve na Madžarsko in nadaljevanje evropske rasti znamke.

Razkošna palača, ki se nahaja v središču Budimpešte, ene izmed najbolj edinstvenih in navdušujočih prestolnic v Evropi, je resnična arhitekturna oda obdobju Belle Époque, ki izžareva glamur starega sveta, mešan s sodobnim razkošjem. Od svoje izgradnje leta 1894 je palača, ki se nahaja na prefinjenem bulvarju Erzsébet Krt na pestovski strani reke Donave, služila kot zbirališče madžarskih intelektualcev. Oblikoval jo je glavni madžarski arhitekt Alajos Hauszmann, dizajn pa vsebuje vplive italijanske renesanse, baroka, gotike in art nouveauja. Anantara New York Palace se nahaja le 20 minut vožnje od mednarodnega letališča Budimpešta in obsega 185 sob in apartmajev, oplemenitenih s stoletno umetnostjo in starinami. Palača obsega tudi dva predsedniška apartmaja, ki se ponašata s 135 m² prostora, okrašena pa sta z ročno izdelanimi lestenci iz muranskega stekla, pohištvom po meri, razkošnimi kopalnicami iz marmorja, podkrepljenimi z značilnostmi italijanskega oblikovanja.

Anantara New York Palace, ki trenutno prestaja prehod na blagovno znamko Anantara, bo v prvi polovici leta 2022 uvedla celoten nabor zaščitnih znakov Anantara, mehka prenova pa bo zaključena spomladi 2022, s čimer bodo razkriti tudi glamurozno novo preddverje, elegantne sobe in še ena novost, White Salon, restavracija, ki ponuja najbolj prepoznavne madžarske jedi.

Hotel pa sicer že ponuja štiri različne restavracije. New York Café, ki ga vodi kuhar Andras Wolf, je srce kompleksa, kjer strežejo vrhunske jedi v spremstvu domačih klasičnih glasbenikov pod stropi s freskami, beneškimi lestenci in pozlačenimi balustradami. Bar Poet na drugi strani ponuja intimno kuliso za pijačo po večerji, medtem ko v bistroju Deep Water Room Room dobite značilne zajtrke Anantara in celodnevne obroke. Atrium, obdan z naravno svetlobo ogromnega steklenega stropa, je živahno središče za druženje, ki ponuja izjemne koktajle in lahke osvežilne pijače.

Ste mislili, da je to vse? No, še zdaleč ne. Po zaključku izgradnje leta 2022 bo namreč nov spa Anantara gostom ponujal izgovor za pobeg iz mesta in sprostitev v štirih sobah za tretmaje, sprostitvene zmogljivosti pa vključujejo savno, parno sobo in 15-metrski ogrevan bazen. Tretmaji se bodo dotaknili zdravilne filozofije Anantarinih tajskih korenin z elementi, ki jih navdihuje dediščina termalnih kopališč Budimpešte. Od porok, do poslovnih sestankov, obletnic in posebnih priložnosti, hotel ponuja popolno ravnovesje med živahnim poslovnim središčem in razkošnim izhodiščem za odkrivanje mesta. Obsežni prostori za sestanke in dogodke poskrbijo za vse vrste družabnih in korporativnih funkcij, pri čemer se infrastruktura ponaša z elegantno plesno dvorano za do 550 gostov, ponudba pa obsega tudi manjša elegantna prizorišča, napolnjena z naravno svetlobo ter okrašena z baročnimi detajli in elegantne konferenčne centre, ki jih je zasnoval Iosa Ghini.

Anantara New York Palace Budapest Hotel se pridružuje obstoječemu evropskemu portfelju Anantara – Anantara Vilamoura Algarve Resort, Anantara Villa Padierna Palace Marbella in Anantara Palazzo Naiadi Rome.