LUKSUZNO RAZVAJANJE V STIKU Z NARAVO

Villa Nai 3.3, luksuzni hotel s petimi zvezdicami, ki leži sredi jadranskega morja, na dalmatinskem otoku Dugi otok na Hrvaškem, ki ga je zasnoval priznani hrvaški arhitekt Nikola Bašić, bo svojim obiskovalcem ponudil oazo hedonizma. Poleg tega, da ga je revija Forbes uvrstila med 9 sanjskih vzhajajočih mediteranskih hotelov, je obrat omenjen tudi med vodilnimi hoteli na svetu. Villa Nai 3.3 je drugi najmanjši hotel v tej organizaciji in edini, ki gosti proizvodni obrat.

Posebnost tega hotela athitekta Nikole Bašića je v popolni sinhronizaciji z okolico. Stavba je “vklesana” v hrib, videz pa je dvignjen z zunanjimi stenami, ki replicirajo tradicionalne kamnite zidove ograjenega oljčnega nasada, zaradi česar od ostalega izstopajo le steklene površine. Da bi dosegli največjo okoljsko trajnost, je bil kamen izkopan s samega gradbišča in uporabljen kot gradbeni material. Ker je izklesan iz hriba, ima hotel popačeno geometrijsko obliko in kote.

Arhitektura vile konceptualno temelji na lokalni dediščini, njena strukturna matrika pa izhaja iz elementov suhega zidanja – tradicionalne dalmatinske metode gradnje kamnitih zidov brez kakršne koli snovi, ki bi jih vezala. Posest je obdana s sadovnjakom s 1000 drevesi, od tega tretjine 500 let starih oljk. Gostje lahko pridejo do sadovnjaka preko zasebnih teras, ki tvorijo most med sodobno notranjostjo in okoliško naravo.

Kompleks, namenjen samo odraslim, ima osem različno zasnovanih luksuznih nastanitvenih enot, vključno s 5 sobami in 3 apartmaji za 16 oseb. Gostje so vabljeni, da sodelujejo v trgatvi in ​​predelavi oljk, saj je v enem delu posestva majhna oljarna in degustacijska soba. Poleg tega obrat vključuje wellness z notranjim in zunanjim bazenom, finsko / bio savno in ponuja poživljajoče tretmaje na osnovi oljčnih izdelkov. Hotel ima tudi bar in restavracijo, Grotta 11 000 oziroma 3.3, kjer strežejo pristne jedi, pripravljene v kombinaciji z inovativnimi sodobnimi kulinaričnimi tehnikami.

Več informacij in rezervacije lahko najdete na KLIK.