LJUBEZENSKO PISMO TEZEJU

V letošnjem letu mineva 130 let, odkar je ustanovitelj podjetja Mikimoto Kokichi Mikimoto uspešno izluščil prvi kultivirani biser na svetu. Mikimoto je predstavil “Ljubezensko pismo Tezeju …” kot prvi del svoje jubilejne kampanje. Na posebnem spletnem mestu kampanje je predstavljeno pismo, ki obeležuje ljubezen do morja, ki je v srcu znamke.

Znamka Mikimoto bo v tem letu objavila številne sorodne vsebine in pobude. Pri znamki Mikimoto so že od nekdaj predani lepoti biserov ter svoje upe in sanje usmerjajo v dela nakita. V svoji dolgi zgodovini je podjetje Mikimoto razvilo globok čut za spoštovanje morja in narave na splošno. Letos si bo podjetje Mikimoto še naprej prizadevalo za spodbujanje sožitja z naravo, zlasti z morjem, v katerem so biseri gojeni. To vključuje nadaljevanje raziskav biserov, izvajanje sistema gojenja biserov brez emisij, ki zbira in reciklira vse odpadke iz svojega procesa, ter uvedbo nove niti iz recikliranih vlaken plastičnih steklenic za nanizanje biserov. Pri znamki so tako predstavili serijo filmov, sestavljeno iz šestih poglavij, ki raziskujejo zgodovino sobivanja blagovne znamke in morja. Biseri so simbol lepote tega sveta, s svojim potovanjem z biseri pa Mikimoto ponovno priznava dejstvo, da so ljudje del narave, narava pa je del človeškega obstoja. Biserne ostrige za svojo zdravo rast potrebujejo cvetoč morski ekosistem. Od leta 2009 si podjetje Mikimoto prizadeva za gojenje biserov brez emisij, da bi zaščitilo naravno okolje in hkrati gojilo bisere na bolj trajnosten način. V preteklosti so ob nabiranju biserov zavračali lupine in meso, razen prednjih mišic, ki so jih zaužili kot hrano. Mikimoto v sodelovanju z notranjimi in zunanjimi partnerji zdaj ponovno uporablja in reciklira vse odpadke iz postopka proizvodnje biserov. Na primer, uporabne sestavine, kot sta kolagen in konhiolin, znana tudi kot beljakovina biserov, se pridobivajo iz organskih odpadkov in se uporabljajo v kozmetiki in prehranskih dopolnilih. Školjke ostrig se uporabljajo za okrasne namene ali za izboljšanje kakovosti tal.

Ostanki mesa ostrig in sesilnih organizmov na ostrigah se uporabljajo za izdelavo komposta. Pri znamki si bodo še naprej prizadevali za spodbujanje trajnostnega gojenja biserov ob hkratnem ohranjanju biotske raznovrstnosti in ekosistemov. Od letošnjega leta bo Mikimoto v večini svojega bisernega nakita namesto svilene vrvice uporabljal 100-odstotno reciklirano poliestrsko nit, izdelano iz recikliranih vlaken iz plastenk, zlasti v bisernih ogrlicah Mikimoto, ki so zasnovane tako, da se elegantno položijo ob dekolteju, nova nit pa bo kupcem omogočila, da bodo v nakitu uživali dlje, hkrati pa bodo ohranili prefinjeno estetsko kakovost in tehnično odličnost, ki določata blagovno znamko.