LIV GOLF JE ZADIHAL S POLNIMI PLJUČI

Ekipa Crushers GC je osvojila tako posamezno kot ekipno trofejo po odmevni nedelji na LIV Golf Mayakoba, otvoritvi nove sezone LIV Golf League, zahvaljujoč eni najbolj impresivnih rund Charlesa Howella III v njegovih 23 letih poklicnega golfa.

Howellov 8-pod 63 brez ‘bugijev’ je bil najnižji rezultat v tednu, njegovih prvih osem jamic pa je bilo še bolj impresivnih, saj je šest ‘birdijev’ povsem za sebo pustilo izenačene po 36 jamicah Petra Uihleina (Smash GC) in Talorja Goocha (RangeGoats GC). Krog je končal s 16 udarci pod parom, kar je štiri udarce bolje od Uihleina, ki je nastreljal 68. Branden Grace iz Stinger GC je končal na tretjem mestu z 10 udarci pod parom in skupnih 67.

To je Howellova četrta mednarodna zmaga in njegova prva na El Camaleonu, igrišču, na katerem je prvič tekmoval leta 2007 in pretekli teden nanj vrnil že štirinajstič. Njegovi soigralci pri ekupi Crushers so bili zagotovo hvaležni, da je Howell odigral tako dobro. Potem ko je Bryson DeChambeau postal kapetan in je stabiliziral svoj roster z veterani Howellom, Paulom Caseyjem in Anirbanom Lahirijem, so Crushersi dvakrat končali na drugem mestu in enkrat na tretjem mestu na petih dogodkih lanske testne sezone LIV Golf Invitational Series.

S konstantnostjo so si Crushersi zagotovili mesto 2. nosilca na ekipnem prvenstvu Miami Team Championship v Miamiju, vendar jim ni uspelo priti do zadnjega dne. Zdaj so začeli novo sezono z veliko zmago in kar devetimi udarci pred lani dominantno ekipo in branilko naslova 4Aces GC (17-pod). Ekipa. Torque GC je osvojila tretje mesto z rezultatom 13-pod.

Da bi še dodatno potrdil dominanco Howellovega nizkega rezultata, je DeChambeau nastreljal 3-pod 68, medtem ko je Casey, so-vodilni v prvi rundi, dosegel rezultat 70. Na koncu je bilo Howellovih 16-pod skoraj dovolj, da bi sam premagal 4Aces. Casey, ki ni pogledal lestvice najboljših, dokler ni dosegel zadnje zelenice, je bil presenečen, ko je videl, kako daleč pred vsemi je njegova ekipa. Nato je svojega ‘caddyja’ povprašal o Howellu.

“Melje vse pred seboj,” je bil odgovor.

Razen slavja s šampanjcem na stopničkah Howell in Crushers sicer niso poskrbeli za nič nenavadnega in zmaga jim je tako prinesla uvrstitev na vrh ekipne lestvice, ki čaka naslednji dogodek LIV Golf League, LIV Golf Tucson, ki bo potekal od 17. do 19. marca.