LEGENDARNI ŠKORENJ JE ŠEL V ROKE…

Corey Conners je zmagovalec turnirja Valero Texas Open 2023. Z rezultatom 15-pod ga enostavno ni mogel prehiteti noben drug igralec, to pa je hkrati druga zmaga Connersa v karieri na turneji PGA Tour in druga na istem turnirju. Skupaj z naslovom je osvojil tudi denarno nagrado v višini skoraj 1,6 milijona dolarjev in seveda super zaželene kavbojske škornje, čast, ki doleti zmagovalca.

Conners je še enkrat več pokazal resnično ljubezen do turnirja Valero Texas Open, saj je bila navsezadnje njegova druga zmaga na turneji PGA Tour dosežena prav na tem turnirju leta 2019. Tokrat je bil v odkritem v lovu za zmago ves teden, vendar pa ni zmagal brez nekaterih preizkušenj in težav. Eden od njegovih trenutkov na turnirju je postal celo postal viralen, saj je v soboto odigral katastrofalno štirikratno bližanje a je kljub temu pokazal odločnost in v zadnjem krogu nastreljal rezultat 68, pri čemer ni dosegel niti enega “bugija”.

Vendar pa Conners ni ves čas turnirja veljal za favorita na. Ko je v nedeljo začel svoj krog, je za vodilnim Patrickom Rogersom namreč zaostajal za en udarec. In medtem ko kasneje Rogers v zadnjem krogu ni imel večjega vpliva na razplet, saj je na prvi devetki dosegel tri “bugie”, so drugi igrali bolje. Najboljši med njimi je bil novinec Sam Stevens, ki je dosegel dva orla in s tem Connersu sporočil, da se bo moral za zmago kočno boriti. Rogers in Stevens sta se na koncu uvrstila na peto oziroma drugo mesto. Na igrišču se je sicer pojavilo tudi nekaj predstavnikov stare garde profesionalcev PGA. 51-letni Padraig Harrington in 44-letni Matt Kuchar sta se med tem zelo dobro odrezala – Harrington, ki je vodil v prvem krogu, je na koncu zasedel deljeno deseto mesto, Kuchar pa je bil ves teden nevaren celo za zmago in na koncu zasedel deljeno tretje mesto.

“Danes je bila to vsekakor bitka, vendar sem zaupal svojim sposobnostim in pomislil na veliko dobrih udarcev, ki sem jih v določenih pogojih zadel že prej,” je dejal. “Vsekakor je bilo težko, vendar sem zelo zadovoljen in ponosen na to, kako sem se boril. Neverjetno je, da sem turnir osvojil že drugič,” je dodal Conners, ki je svoja srednješolska leta preživel v Listowelu v Ontariu, mestu, ki je približno dve uri oddaljeno od Toronta.

Corey si je prislužil 500 točk na lestvici FedExCup, nagrado za prvo mesto v višini 1,548 milijona dolarjev in zagotovilo, da njegova zmaga v letu 2019 ni bila naključna.

“Upal sem, da po prvi zmagi ne bo trajalo tako dolgo, vendar sem še vedno trdo delal,” je dejal. “Biti dvakratni zmagovalec na turnirju PGA TOUR je preseglo moje najbolj divje sanje. Vem, da bo nocoj v Listowelu nekaj srečnih ljudi.”

Torej, še en turnir je končan, naslednji turnir PGA Tour pa bo The Masters. Na njem bo treba spremljati številne zgodbe in biti pozoren nanje. Eden izmed najbolj zanimivih bo branilec naslova Scottie Scheffler, ki želi postati prvi igralec po Tigerju Woodsu, ki bo ubranil naslov na turnirju Masters. Nedvomno bo veliko tudi tistih, ki bodo nestrpno pričakovali, kako se bodo odrezali igralci tureneje LIV, saj je Augusta National potrdila, da bodo lahko igrali.