LAND ROVER CLASSIC SE VRAČA K ŠTEVILKI 639

Land Rover Classic v sodelovanju s Kilchoman Distillery, nagrajeno destilarno viskija s sedežem v Islayju na Škotskem, predstavlja sodelovanje ob lansiranju svoje najnovejše luksuzne izdaje, modela Classic Defender Works V8 Islay Edition.

Da bi proslavili partnerstvo, je destilarna Kilchoman izdala novo omejeno serijo viskija s samo 639 steklenicami.

Izdaja Works V8 Islay Edition, omejena na samo 30 vozil, se zgleduje po seriji IIa, ki je v lasti in uporabi soustanovitelja Land Roverja Spencerja Wilksa, in vsebuje številne edinstvene reference na izvirno vozilo ter namiguje na Isle of Islay v škotskih notranjih Hebridih. Posebnost teh izdaj je tudi to, da vključujejo posamezen odstranljiv pladenj v osrednjem odlagalnem prostoru po meri, izdelanem iz originalnih sodov viskija iz destilarne Kilchoman. Vsak pladenj ima edinstven 110-milimetrski lesen disk, ki posnema dno soda za viski in je narejen iz posebnega kosa lesa, ki prikazuje pristne šablonske črke, tako da je vsako vozilo edinstveno. Pladenj, ki obdaja disk, je obdelan s furnirjem ameriškega oreha, ki dopolnjuje hrastov sod. Ročno izdelan okvir predstavlja destilarno z isto šablonsko pisavo in na sebi nosi uradno blagovno znamko ob 75. obletnici. Podnožje vsakega držala za skodelico je prav tako izdelano iz lesa sodov viskija Kilchoman.

Destilarna Kilchoman ima tudi sicer dolgoletno družinsko povezavo z Land Roverjem. Spencer Wilks, generalni direktor The Rover Group in eden od ustanoviteljev Land Roverja, je ded soustvarjalke destilarne, Kathy Wills. Za omejeni viski ‘639’ sta Kathy Wills in njen mož Anthony osebno izbrala uporabljene sode, ki so kombinacija sodov burbona in sodov šerija. Rezultat je viski z obilico bogatih okusov in kompleksnosti, ki odraža globino povezanosti Land Roverja z Islayjem. A zakaj 639? Te številke so bile del registracije originalne serije IIa Spencerja Wilksa, vozila v zbirki Land Rover Classic.

Prvotni Land Rover je nastal na Wilksovem posestvu Laggan (kjer še vedno živita Kathy in njen mož) na otoku Islay. Leta 1947 je lokalni lovski čuvaj videl Spencerja Wilksa voziti močno spremenjeni prototip Roverja po otoku in je pripomnil, “to mora biti Land-Rover, gospod!” Ime se je obdržalo in ta prototip je utrl pot za lansiranje Land Roverja serije I.