KVADRAT SKOZI OČI UMETNIŠKIH SODELAVCEV

Znamka Kvadrat, ki so jo leta 1968 predstavili s kolekcijo tkanin avtorice Nanve Ditzel, je hitro postala priljubljena blagovna znamka tekstila za oblazinjenje. Njene zbirke, izdelane v Ebeltoftu na Danskem, ustvarjajo najbolj znani svetovni talenti, izdelke pa uporabljajo v domovih, muzejih in gostinskih obratih po vsem svetu.

Novi film prikazuje zgodovino tega čudovitega oblikovalskega podjetja in ponuja presenetljive podobe iz več kot 50 let, pa tudi pričevanja številnih oblikovalcev in umetnikov, ki z blagovno znamko redno sodelujejo pri zbirkah, izdelkih in posebnih instalacijah.

“Obstaja ta popolna svoboda, obstaja popoln eksperiment, hipi odnos in čeprav je to posel, smo zelo prepuščeni samemu sebi,” je dejal belgijski oblikovalec Raf Simons, čigar kolekcija tekstila za Kvadrat je bila leta 2014 predstavljena kot blagovna znamka in razširjena z vključitvijo dodatkov za dom in tkanin za oblazinjenje.

“Počutimo se kot družina, kot skupnost prijateljev,” dodaja ameriški oblikovalec Jonathan Olivares, ki je zadolžen za oblikovanje Kvadratovega prodajnega salona v New Yorku, ki se bo odprl kasneje leta 2021. “So popolna mešanica umetnosti, arhitekture, inženiringa, oblikovanja in raziskovanja sveta barv.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kvadrat (@kvadrattextiles)

Dolgoletna sodelavca Ronan in Erwan Bouroullec, ki sta s Kvadratom sodelovala pri tekstilu, pa tudi izdelkih, kot je zbirka zaves ‘Ready Made’ iz leta 2013, se osredotočata na Kvadratovo znanje na področju barv. “Resnično obvladajo barve,” pravi Erwan. “so neverjetno močni pri izdelavi najrazličnejših tekstilnih izdelkov, vendar vedno z zelo osredotočeno filozofijo.“ Ronan dodaja: “Ko vidite barvno paleto, je to pravo čudo, kot da bi odprli škatlo s temperami: delikatnost zelene, lepota rumene.”