KRTAČA, ZA KATERO VAM BODO VAŠI PSI HVALEŽNI

Od samega lansiranja blagovne znamke Tangle Teezer v letu 2007, so slednjo preplavile prošnje ter povpraševanja na socialnih omrežjih za izdelavo in oblikovanje krtač za pse. Podjetje je tako začelo s triletnim projektom ter raziskavami, vezanimi na nego psov. Izjemno pomembna prelomnica je bila ta, da odgovorni niso le preoblikovali svojega trenutnega asortimaja, ampak so ustvarili specializirano negovalno krtačo PET TEEZER za pse, ki omogoča razčesavanje in odstranjevanje dlak hkrati. Raziskali so tudi težave, ki jih psi lahko doživijo, poslušali lastnike ter negovalce in pasje salone, varstva. Osredotočali so se tudi na reakcije psov, ko jih češejo/razčesavajo. Nenazadnje so bile na vrsti oblike, velikosti ter togost in dolžino ščetin na krtačah, v želji po tem, da bi lahko zagotovili psom najboljšo negovalno izkušnjo doslej.

Tako, kot pri krtačah za lase, je tudi Pet Tezeer-jeva največja prednost predvsem v zobeh oz. ščetinah krtač. Enako kot so prve krtače naredile revolucijo na področju lasne industrije na podlagi inovativnih ščetin, so po besedah odgovornih prav tako z dvema inovativnima krtačama slednje naredili tudi za hišne ljubljenčke.

KAKO ŠČETINE DELUJEJO

Z uporabo patentirane dvostopenjske tehnologije ščetin  daljše ščetine nežno odstranjujejo umazanijo in se lepo in preprosto prikradejo do pod-plaščka. Krajše ščetine poberejo ohlapne dlake in pomagajo odstranjevati še tako debele in toplotno obdelane ( lepljive ) plasti na trupu. Polimerne ščetine prav tako ustvarjajo za vašega psa ljubšo in bolj prijazno izkušnjo, saj zmanjšujejo tveganje poškodbe plaščka oz. trupa zaradi ostrine ščetin. Krtača se lahko uporablja na vlažnih ali suhih predelih oz. trupih. Popolna krtača, ki poleg vrhunskega razčesavanja in odstranjevanja dlake nudi tudi zelo preprosto čiščenje. Dlake preprosto z rokami vzemite s krtače in krtačo sperite s toplo vodo. Pustite, da se posuši na naravni toploti, obrnjena z zobmi navzgor. Za razliko od kovinskih krtač slednja ne rjavi. 

 • Mehko in nežno odstranjevanje dlak
 • Daljše ščetine segajo globje do debelih in termalnih plaščkov na živalih
 • Konfiguracija ščetin pomeni, da dlake ostanejo na krtači in ne padajo po tleh
 • Odstranjevanje brez vlečenja in poškodb na trupu
 • Plastične ščetine na krtači pomenijo nič več poškodb zaradi ostrih ščetin
 • Ergonomska oblika krtač omogoča človeku prijazno odstranjevanje, brez bolečin v zapestju
 • Hitro in enostavno čiščenje, brez rjavenja

RAZČEŠAVANJE

Krtača za hitro, učinkovito in enostavno razčešavanje dlak slednje razčeše enostavno, brez dodatnega trganja, vlečenja. Za pasme, ki imajo manj dlake, kot so pudlji in Bedlingtonski terierji, se lahko vozli in skupki dlak začnejo med seboj še lepiti – prepričani smo, da ste jih opazili pod trebuhom in okoli nog, zato je priporočljivo še bolj pogosto razčešavanje slednjih pasem. Namenjati jim redno razčešavanje tako zmanjša tveganje, kot je vozlanje in lepljenje dlak ter vnetje in občutljivost kože. Rezultat? Vesel in srečen pes!

ASORTIMA:

DE-SHEDDING linija -odstanjevanje dlake:

 1. De-shedding krtača Vijolično/Črna:  PMPC: 20,90 €  –  samo v poslovalnicah DM
 2. SMALL De-shedding krtača Modro/Modra  PMPC: 15,90 €-   v poslovalnicah Mueller

DETANGLING LINIJA-razčesevanje dlake:

 1. Detangling Oranžno/Modra: PMPC: 20,90 €  samo v poslovalnicah Mueller
 2. SMALL Detangling Vijolična /Bež: PMPC 15,90 €samo v poslovalnicah DM

Na voljo so tudi manjše krtače iz linij De-shedding in Detangling, ki so le za 25% manjše od standardne. Odlične so za odstranjevanje dlake in razčesavanje za majhne pasme, hkrati pa izjemno učinkovito dostopajo do občutljivih predelov, kot so obrazne gubice, pod ušesi… Prav tako je njihova velikost izjemno priročna za shranjevanje in uporabo.

Več informacij o znamki lahko najdete na KLIK.