KRASEN ŠPORTEN KRONOGRAF V ČAST URARSKI IKONI

HODINKEE, vodilni svetovni vir za vse stvari, ki se tičejo urarstva, je z veseljem objavil ekskluzivno izdajo omejene serije Zenith El Primero Revival G381, ki je na voljo samo v trgovini HODINKEE. Revival G381 je omejen na samo 50 kosov v počastitev 50. obletnice mehanizma El Primero in izžareva čar originalnega modela v čast zlati dobi športnih vintage kronografov. G381, kultni kos iz vrst Zenitovih in vintage zbirk kronografov, se je rodil skupaj z A386 v najzgodnejših dneh El Primera, saj je več znamk tekmovalo, katera bo prva na trg prinesla avtomatski kronograf.

Ura, izdelana iz rumenega zlata, ki je takrat veljal kot ne ravno konvencionalen material za športne ure, se baha z legendarno črno-belo številčnico, ki jo strokovnjaki imenujejo tudi “panda”. Danes zelo iskan G381 je bil za tiste časa nedvomno posebna kreacija Zenitha, ki je tehnologijo El Primero pretvoril ikoničen in privlačen časomer. Prvotni G381 je bil izdelan v manj kot 700 kosih, zaradi česar so ga danes med zbiratelji postavili med najbolj iskane vintage kose z mehanizmom Zenith El Primero. Petdeset let pozneje G831 še vedno ohranja svojo privlačnost in prikupnost zaradi mešanice stila, elegance in vsakodnevne vsestranskosti, predstavlja pa tudi idealno platno, na katerega lahko narišemo novo sodelovanje.

Zenith Limited Edition El Primero Revival G381 je zvesta interpretacija ikoničnega modela te švicarske blagovne znamke. S svojim 38-milimetrskim ohišjem iz rumenega zlata, črno-belo časovnico “panda” ter nekoliko manjšo krono, se Zenith El Primero Revival G381 v slogu pokloni originalni ročni uri, izdelani ob rojstvu ikoničnega mehanizma El Primero.

V tej omejeni izdaji je kronograf Zenith caliber 400 El Primero, sodobna interpretacija mehanizma, ki je leta 1969 poganjal originalni G381, viden preko safirne hrbtne strani. Tako kot originalni El Primero je tudi caliber 400 popolnoma integrirano kronografsko gibanje, ki pri 5 Hz shranjuje do 50 ur rezervne moči. G381 tako ostaja klasično eleganten in neskončno zabaven za nošenje na zapestju.

Od nedeljske vožnje po lepi, asfaltni cesti, do razburljivega dirkanja po makadamski poti, Limited Edition Zenith El Primero Revival G381 je čudovit, klasičen in predvsem popoln poklon El Primero primeren za vse priložnosti. Izdaja Zenith El Primero Revival G381 je omejena na samo 50 kosov, ki bodo na voljo izključno v trgovini Hodinkee, prednaročila pa so na voljo za dobavo do konca septembra. Ne glede na to, ali ste domišljavi zbiratelj, ki išče nekaj posebnega, ali nekdo, ki si preprosto želi krasnega, športnega kronografa, je omejena izdaja Zenith El Primero G381 prava izbira.