KOT VRHUNSKO IZBRUŠEN DIAMANT

Še dobro se spominjam ogleda predstavitve novega vozila PHANTOM v Luzernu: najnovejšega lepotca klasičnih oblik znamke Rolls-Royce so nam razkrili ob jezeru in razkošnem hotelu Park Vitznau. A v zraku je bilo že čutiti govorice, da se pripravlja novo vozilo, da prihaja iz razreda SUV in da bomo pred njim povsem onemeli. Ko sem pred časom uspel zbrati nekaj drobcev nove sestavljanke, vozila, ki bo pripeljalo iz nemško-britanske tovarne v Goodwoodu, sem si bil na jasnem, da bomo o njem nadaljnjih nekaj let zagotovo sanjali vsi pravi moški. Da o damah niti ne govorim, saj si bodo opremo v njegovi razkošni notranjosti lahko zamislile po svojem okusu in potrebah, prav tako pa tudi zbirateljski navdušenci. Kot najčistejši izbrušeni diamant v dvodelnosti, ki krasi britanske kronske dragulje, takšen je in kot takemu pritiče posebej izbrano ime: CULLINAN. Četudi se na prvi hip sliši malček nenavadno, je nadvse primerno za njegovo veličastnost.

A kaj je CULLINAN? CULLINAN znamke Rolls-Royce je vozilo, kakršnega še nismo videli. Sir Henry Royce je dejal: »Prizadevajte si za popolnost v vsem, kar počnete. Vzemite najboljše, kar obstaja, in naredite še boljše. Ko to ne obstaja, oblikujte sami.« Morda je imel ob tem v mislih prav CULLINANA. »Vedeli smo, da moramo svojim strankam ponuditi nekaj, kar na trgu vozil SUV ne morejo najti,« je izjavil Müller-Ötvös. »Ne sprejemajo kompromisov ali omejitev v njihovih življenjih. So novi pionirji in za njih je njihov občutek za dogodivščine in drznost način, kako doživljajo svoje izkušnje. Tovrstni pristop k življenju zahteva vozilo, ki gre lahko kamor koli, v vrhunskem razkošju in stilu, Rolls-Royce stilu. Zato CULLINAN.« Povsem jasno je bilo, da si nove, mlajše in bolj avanturistično naravnane stranke želijo vozilo, ki jim bo nadgradilo vožnjo bo ustaljenih poteh in jih nagradilo z življenjsko bogatimi izkušnjami. Pri Rolls-Royceu si nikakor niso želeli, da bi bilo novo vozilo le nekakšen vsestranski SUV-kompromis, s povečano potniško kabino zadaj, s hrupom v tem predelu, z deljeno platformo, ki vpliva na zmogljivost in udobje. Na izbiro so imeli bodisi odličnost na cesti ali na terenu bodisi nižji SUV, ki se pomeša med ostale in postane zgolj še eno vozilo. »CULLINAN je luksuz v svoji najčistejši obliki, združen z odlično praktičnostjo in zunanjimi zmogljivostmi«, je še pokomentiral Müller-Ötvös. »Brez dvoma, ne gre le za obljubo, ki se skriva za besedo ‘cullinan’, gre za dejstvo.«

In zdaj si zamislite, kakšen je razgled skozi zadnje okno. Kot iz dnevne sobe. Ali pa pomislite na individualno nastavitev sedeža. Vse je mogoče le v tako unikatno izdelanem vozilu, kot je Rolls-Royce CULLINAN. Če vas zanima, katere najnovejše funkcije so vgrajene, naj vas pomirimo: čisto vse ima, saj gre konec koncev za najprestižnejše vozilo, kar jih poznamo. Kako lepo bi se bilo zapeljati z njim od Kranjske Gore do Malega Lošinja, vmes pa še malo čez kakšne brzice … ja, tudi to zmore.

Avtomobilska dejavnost se hitro razvija; prihajajo nova in nova vozila, novi koncepti, nova SUV-vozila, čemur vedno sledi tudi izjemen redosled. Vsi ti novi koncepti pa morajo biti perfektno izpopolnjeni do zadnjega detajla, da bi jih kupci, ki ne sprejemajo nobenega kompromisa več, vzeli pod okrilje svojega luksuza. In prav to predstavlja novi Rolls-Royce CULLINAN!