KONEC ERE, KONEC MODELA DAWN

Rolls-Royce Motor Cars s prenehanjem proizvodnje svojega kabrioleta Dawn naznanja konec veličastne, glamurozne dobe. V tej retrospektivi razmišljamo o najbolje prodajanem dropheadu v zgodovini znamke, saj zavzema svoje edinstveno mesto v panteonu velikih avtomobilov Rolls-Royce.

Po uspehu Phantoma VII in njegovih sorodnikov Phantom Coupé in Phantom Drophead Coupé je blagovna znamka Rolls-Royce pritegnila vedno bolj mladostno, univerzalno samozavestno in družabno bazo strank. Ti novi super luksuzni potrošniki so potrebovali avtomobil, ki je, tako kot prvi transformativni modeli Rolls-Royceove dobe Goodwood, zajel čar in romantiko super luksuznega avtomobilizma; vendar so to storili na način, ki je popolnoma v skladu z njihovimi sodobnimi okusi in življenjskimi slogi. Rolls-Royce Motor Cars je priznal, da je v portfelju izdelkov te znamke prostor za izpolnitev želja teh strank. Skladno s tem so se oblikovalci soočili z izzivom, da ustvarijo ne le sorodnika Phantom Drophead Coupé, temveč povsem novo vrsto super luksuznega kabrioleta. Več kot le čudovit avtomobil, bi moral vzbuditi romantiko in glamur, ki sta toliko značilna za legendo Rolls-Roycea, obenem pa novi generaciji navzgor ponuditi družaben, dostopen in sodoben izraz potovanja z odprto streho. Poleg tega je moral biti popolnoma nov. Tri leta prej je Rolls-Royce lansiral svoj hitri kupe Wraith; vendar ideja o ponovni uporabi ni bila nikoli upoštevana. Namesto tega so oblikovalci znamke navdih našli veliko prej v obsežni in zgodovinski zgodovini podjetja. Med letoma 1950 in 1954 je Rolls-Royce izdelal le 28 primerkov kupeja Silver Dawn drophead. Imenska tablica Dawn s konotacijami novih začetkov, svežih priložnosti in veličastnih razgledov je bila soglasno odobrena kot popoln kandidat za reinkarnacijo 21. stoletja. Zapeljivo eleganten izvirnik je odlično utelešal duh svojega časa, ovekovečen v izrazu “la dolce vita” – “sladko življenje”. Opomnik, da uživate v vsakem trenutku in polno živite v sedanjosti, je ‘la dolce vita’ začela pomeniti dobro družbo in miren razmislek – kako pomembno je vzeti si čas za razmišljanje o užitkih življenja v vsej njegovi lepoti in bogastvu.

V kontekstu slavnega filma režiserja Federica Fellinija je bilo ‘la dolce vita’ življenje, polno strasti, avanture in romantike. Bilo je čutno in senzualno, praznovanje dekadence, razvajanja in užitka v vseh oblikah. To je bil duh, ki ga je Rolls-Royce želel ujeti v svoj novi drophead, izražen z brezčasnim jezikom oblik, sodobno obrtjo in lahkotnim, a močnim dinamičnim značajem. Drznost te vizije se je odražala v Dawnovem dizajnu. Njegovo čisto, preprosto obliko je navdihnila moda petdesetih in šestdesetih let, ki je vzbujala glamur z odstranjevanjem odvečnih linij in tekstur ter se namesto tega osredotočala na to, kako je okrepila obliko uporabnika. Podobno se Dawnova prožna, tekoča karoserija ovije okoli svojih potnikov, kot bi dvignili ovratnik na plašču, in tistim v notranjosti nudi prijetno, zasebno in elegantno izkušnjo v kabini.

V enem ključnem pogledu pa je Dawn prelomil dolgo uveljavljeno konvencijo avtomobilskega oblikovanja. Skoraj brez izjeme so kabrioleti zasnovani v konfiguraciji 2+2, s sedeži polne velikosti za voznika in enega sopotnika spredaj ter dvema manjšima sedežema za občasne potnike ali otroke zadaj. Pomanjkanje prostora na zadnjih sedežih, zlasti prostora za noge, zmanjšuje udobje in praktičnost avtomobila – pomanjkljivost, ki je Rolls-Royce ni hotel sprejeti. Dawn je bil torej popolnoma štirisedežnik z udobnimi individualnimi sedeži za vse potnike.

Sama preprostost Dawnove zasnove je nasprotovala številnim zapletenim inženirskim izzivom, predvsem zapletenemu strešnemu mehanizmu, ki so ga zaradi svoje natančnosti, elegance in tihega delovanja poimenovali ‘Tihi balet’. Na kratko so razmišljali o kabrioletu s trdo streho, vendar so se oblikovalci znamke odločili, da bi morala biti streha Dawn izdelana iz blaga, da bi ohranili romantiko poslušanja dežnih kapljic na platnu. Namesto tega je edinstvena mešanica materialov, vključno s tkanino, kašmirjem in visoko zmogljivimi akustičnimi kompoziti, naredila Dawn najtišji kabriolet na svetu: z zaprto streho se je Dawn glede zmogljivosti izolacije hrupa izenačil z Rolls-Royce Wraith.

Leta 2017 je Rolls-Royce svoji družini modelov dodal različico Dawn z oznako Black Badge. Tako kot Ghost in Wraith, ki sta bila pred njim, je Dawnov alter ego svoj značaj izpeljal iz niza inženirskih in oblikovalskih obdelav. Povsem nov izpušni sistem je noti motorja dodal kakovost bas baritona; sam motor je bil nastavljen tako, da zagotavlja dodatnih 30 KM in poveča navor na 840 Nm. Medtem ko nagovarja uporniškega duha, ki toliko privablja k temu noire izrazu znamke, je Black Badge Dawn ustvaril svoje edinstveno mesto v Rolls-Royce Pantheonu – mesto, ki ga zaznamujeta romantika in zapeljivost nočnega mesta.