KOLONJSKE VODE Z EKSOTIČNIMI AROMATIČNIMI NOTAMI

Globoko vdihnite in se sprostite! Ponudba serije 4711 Acqua Colonia je v letu 2018 dopolnjena z dvema bogatima različicama, ki bosta zaokrožili zbirko doslej šestih edinstvenih kolonjskih vod. Vsaka dišava vsebuje dve kontrastni sestavini, ki v součinkovanju razkrijeta svoj dišavni čar. Kot je za parfumsko hišo 4711 običajno, je poleg kreativne umetnosti izdelovanja dišav v ospredju tudi učinek kompozicije; vse dišavne kompozicije 4711 Acqua Colonia imajo aromaterapevtski učinek na telo in dušo. Eleganca novosti. Medtem ko imata pri dosedanjih stalnih različicah serije Acqua Colonia prednost vonj po citrusih in aromatični vonj, dišavi 4711 Acqua Colonia Myrrh & Kumquat ter 4711 Acqua Colonia Saffron & Iris prvič vsebujeta cvetlične in eksotične aromatične note. Toplina in milina novih kompozicij ustvarita poseben volumen. Vse dišave se elegantno razvijejo na koži in tako obogatijo kolonjske vode z novo eleganco. Novi dišavi ohranita za kolonjske vode tipično zgornjo noto, dopolnjuje pa jo posebna globina v vsebnosti parfuma.

Acqua Colonia Myrrh & Kumquat v harmoniji. Dimno-balzamična nota mire in sadna nota kumkvata razkrivata skrivnosten svet dišav. Kontrasti med balzamično aromo in sladkasto svežino se uskladijo in poskrbijo za sproščenost. Mira – balzamična, z dimno noto. Zaradi svojih krepilnih lastnosti velja olje mire za dragulj moderne aromaterapije. Rahlo začinjen sladki vonj balzamične finese poskrbi za mentalno sprostitev in občutek notranjega miru. Kumkvat – citrus, trpek. Ta nenavadni sadež se odlikuje po svoji trpko-sladkasti aromi. Kumkvat poživi duha in okrepi čute. Dragoceno eterično olje mire se s parno destilacijo pridobiva iz od sonca razvajene smole grmastega drevesa, ki raste v vzhodnih regijah Afrike. Grmi kumkvata prvotno izvirajo iz Azije in ponujajo kar tri zanimive vonjavne fasete: svoje majhne dišeče cvetove, trpko-sladkasto meso sadeža in grenko lupino.

Acqua Colonia Saffron & Iris – sproščujoče. Ta kompozicija združuje pudraste dišavne note žlahtne perunike z aromatično začinjenostjo žafrana. Dve posebej dragoceni sestavini, ki se žametno zlijeta in s svojim finim vonjem kombinirata toplino in milino. Žafran – začinjen, topel. Eterična olja dragocenih žafranovih nitk se uporabljajo predvsem zaradi svojih pomirjujočih lastnosti. Tople komponente pozitivno delujejo na razpoloženje in pomirjajo duha. Žafran je vijoličasto cvetoča vrsta krokusa. Iz njegovih cvetov se pobirajo žafranove nitke, ki jih uporabljamo kot aromatično dišečo začimbo. Ker je žafranove nitke, poimenovane »rdeče zlato«, mogoče pobirati samo ročno, je žafran ena od najdražjih začimb na svetu. Perunika – pudrasta, nežna. Perunika ima eleganten vonj. Pridih razkošja iz narave. Svojega uporabnika nežno obda in stabilizira, razkrije svojo čisto, prefinjeno cvetlično naravo ter s tem krepi intuicijo in ustvarjalno moč. Intenzivno dišeče olje perunike se z večstopenjskim postopkom pridobiva iz korenine, po dolgem času zorenja, ki traja do pet let. Eno od najbolj dragocenih dišečih olj našega časa!

Osnovne različice dišav White Peach & Coriander, Lime & Nutmeg, Pink Pepper & Grapefruit, Lemon & Ginger, Mandarine & Cardamom, Blood Orange & Basil so še naprej v prodaji v pooblaščenih drogerijah.