KO ČEBELA NAREDI SVOJ POTEP …

… v nekaj najlepših vrtov na svetu, ki so izvor inspiracije za parfumerja. Navdihnjeni s popotovanji Thierryja Wasserja in ustvarjeni z uporabo najlepših sestavin z vsega sveta, te živahne kreacije ponujajo celotno barvno paleto okusno svežih in dišečih užitkov. Skupaj ustvarijo pravo povabilo k pobegu in sanjarjenju o lepotah narave z vsega sveta. Aqua Allegoria je kolekcija ustvarjena v imenu lepote za svet. Prvenstveno ustvarjeni leta 1999 v hiši Guerlain se vsako leto doda nova izpeljanka Aqua Allegoria in tako radostno razvaja naša čutila. Tako kot dišeče vonjave narave in veselja tudi te zapeljive dišave očarajo s svojo prefinjeno sofisticiranostjo in večno svežino. Zasnovana s fuzijo nepričakovanih not izkazuje eno sestavino, vsaka od teh hedonističnih kompozicij doprinese enega izmed najlepših vrtov sveta in zaživi z ustvarjalnostjo in zasanjano obstojno svežino, izvzeto iz nekaterih najlepših vrtov sveta. Vsaka od teh dvanajstih pisanih razglednic ustvarja veselje, osvobaja domišljijo in očara s svojo razveseljujočo dišavo. Z dvanajstimi različnimi Acqua Allegorijami in prav toliko pobegi lahko izberete, katera dišava bo za vas ustvarila občutno, veselo in prijetno popotovanje po nekaterih najlepših pokrajinah sveta. Ne glede na to, ali jih kupite za darilo ali zase, so te dišave tako zelo nalezljive, kot je nalezljiv nasmeh. Odpravite se na neverjetni pobeg in si skreirajte povsem nekaj svojega. Vsaka Aqua Allegoria služi kot osupljivo povabilo, da poletimo v svet domišljije, da odkrijemo veselje in pobeg vseh naših čutov. Zasebni pogovor, ki sem mu lahko prisostvoval pred dnevi s kreatorjem dišav Thierryjem Wasserjem ter pridelovalcem bergamotov, nam je še dodatno osvetlil, koliko pozornosti namenja znamka Guerlain skrbnemu izboru sestavin in dolgoročnim partnerskim sodelovanjem, saj kalabrijska družina že kar peto generacijo sodeluje z znamko Guerlain s svojo bogato pridelavo najkakovostnejših bergamotk, pri čemer pa skrbijo tudi za okolje, v katerem delujejo, pri vseh najmanjših detajlih.

 

Orange Soleia

Nenavaden vrt … Ogromna prostranstva sicilijanskih nasadov citrusov, smeh na soncu, med nabiranjem in okušanjem sočne pomaranče v senci, ko drevesa preveva vetrič. Dišeče ozračje. Peneče sonce in veselje se srečujeta, ko se polna energija krvi pomaranče združuje z poživljajočo energijo mete. Izjemna čutna izkušnja. Na ozadju lesnih not in tonka se lepota srca pomaranče prereže s svežino mete, z rožnatim poprom in bergamotko.

Granada Salvia

Nenavaden vrt … Vožnja po toplem andaluzijskem vrtu, da bi lahko izkusili izjemno hrustljav okus granatnega jabolka. Dišeče ozračje. Osnova tega globoko rdečega sadja, podobnega dragulju, je povzdignjeno oplemeniteno z žajbljevimi notami (salvia v italijanščini). Izjemno čutna izkušnja. Okusna mešanica granatnega jabolka z vodnimi, zeleno kislimi poudarki in rdečim sadjem. Vse, ki jih nosi s seboj hrustljava svežina črnega ribeza, ciprese, limone in bergamotke, ki se elegantno preliva z žajbljem in vrtnico, z notami belih mošusov, mahu in pačulija.