KLASIČNA UMETNOST, SODOBEN SLOG

Antica Torre Tornabuoni je veličasten romantičen stolp na začetku ulice Via de’ Tornabuoni, le nekaj korakov od čudovitega mostu Santa Trinita, ki sega čez reko Arno. Sam stolp je sredi trinajstega stoletja zgradila družina Guelf Ruggerini, kasneje pa so ga kupili Fastellijevi ali Pietrobonosi. Več generacij je stolp ostal v rokah družine Gianfigliazzi, ki je imela na tem območju tudi številne druge posesti.

Antica Torre Tornabuoni je s tem razlogom ena najbolj elegantnih nepremičnin v Firencah. Čudovita mešanica izvirne arhitekture, klasične umetnosti in sodobnega sloga. Vzdušje je čisto, prostor pa ponuja brezčasno razkošje z zgodovinsko notranjostjo, ki jo je lepo orkestrirala oblikovalka Angelica Frescobaldi. Stopl Antica Torre Tornabuoni ujame tisto neulovljivo mešanico glamurja stare šole in sodobnega šika, saj vsaka od 24 sob ponuja ročno poslikane stene z živahnimi barvami in umetniškimi zaključki. Tla iz naravnega lesa dopolnjujejo bogato obarvan tekstil in starinske preproge. Prostornejše sobe pred palačo ponujajo dih jemajoč pogled na reko Arno spodaj, nekatere pa imajo tudi lastne zasebne terase. Večji apartmaji vključujejo postelje z baldahinom iz kovanega železa, stene knjižnice, žametne ležalnike in razkošne bivalne prostore. Skupne prostore in sobe krasijo obilne izložbe svežega cvetja, starinske knjige pa so posejane po stolpu in palači. Zavese iz svile in lana so obrobljene z velikimi okni, ki kopajo sobe in apartmaje z naravno svetlobo. Tkanine dodajajo toplino sobam z visokimi stropi, kašmir pa dopolnjuje lepo oblečene velike postelje. Razkošne kopalnice so zaključene v italijanskem marmorju in opremljene z ekološkimi izdelki za nego kože, poleg izjemnega udobja in edinstvenega sloga namestitve pa je vsaka soba dobro opremljena s klimatsko napravo, Wi-Fi, satelitsko televizijo in DVD predvajalnikom. Številne sobe in apartmaji lahko poskrbijo za družine s povezanimi sobami, ki so kot nalašč za tiste, ki potujejo z mlajšimi otroki. Antica Torre Tornabuoni je tudi hišnim ljubljenčkom prijazna nastanitev, ki sprejema lepo vzgojene goste s štirimi tačkami. Košare, odeje in sklede so na voljo na zahtevo.

Antica Torre Tornabuoni pa ponuja nekaj najbolj izjemnih razgledov na mesto. Zasebne strešne terase stolpa, ki so n avoljo samo obiskovalcem, omogočajo panoramski razgled na Firence in okolico, od koder lahko gostje uživajo v osupljivem pogledu na kupolo Santa Maria del Fiore, hribe Fiesole in Settignano, reko Arno, most Santa Trinita in Via Maggio, cerkev San Miniato a Monte, Forte Belvedere, ki ga je zasnoval Buontalenti, hrib Bellosguardo, Palazzo Vecchio ter zvonik Santa Trinita in mnoge druge zanimive lokacije. Bar na strehi je popoln kraj za sprostitev in opazovanje sončnega zahoda nad mestom, tam pa se lahko gostje udobno sprostijo ob klasičnem koktajlu, obdanem s 360° očarljivim pogledom na Toskano. Restavracija se nahaja na strehi srednjeveškega stolpa in je elegantno ugnezdena med kamnitimi elementi iz 13. Stoletja – restavracija Tower ponuja čarobno okolje z izjemnimi razgledi skozi vse leto. V dolgi poletni sezoni je odprt tud restavracija na prostem in se nahaja na spodnji od dveh strešnih teras. V hladnejših mesecih se nahaja v stekleni hiši zimskega vrta, ki ima prav tako čudovit razgled na mesto. Nas meniju se najdejo najboljše sezonske in regionalne sestavine iz Firenc in zunaj njih, na primer lokalno ujete sveže riea iz zaliva Follonica, goveje meso Chanina in ročno nabran žafran z bližnje kmetije Palagiaccio. Tukaj se izdelki najboljše kakovosti ljubeče spreminjajo v tradicionalne florentinske recepte.

Še eno doživetje, ki ga ni vredno zamoditi, je koktajl ob sončnem zahodu na terasah Dome ali Arno. Z večje terase Dome lahko uživate v izjemnem pogledu na Brunelleschijevo kupolo in Giottov zvonik, medtem ko manjša terasa Arno ponuja bolj intimno vzdušje, s pogledom na Palazzo Pitti do Forte Belvedere in kupolo Santo Spirito. Poskusite podpisni koktajl, ki ga je osebno za vas ustvaril interni miksolog, ali pa se prepustite edinstveni mešanici koktajlov Antica Torre z izvrstnimi sestavinami, kot je liker iz vrtnic iz znamenite Officina Farmaceutica Profumo di Santa Maria Novella ali Rosolio delle Monache Benedettine.