KJER SE PREPIRATA DVA, TRETJI DOBIČEK IMA

Chesson Hadley je bil verjetno zadnji favorit v finalnem krogu, a kljub temu, da je na zadnjih petih turnirjih zgrešil rez, je bil ob vstopu v zadnji dan vodilni s štirimi streli pri 14-pod. Na žalost je zgodaj v svojem krogu zapisal nekaj “bugijev”, nakar ga je Harris English dohitel s parimi “birdiji” in nenadoma je postala situacija zelo napeta – verjetno je ravno to zbudilo Hadleyja.

Od takrat naprej so mnogi drugi prišli v pogovor, saj jih le udarec ločil od zmage – Bo Van Pelt, Jhonattan Vegas in Hudson Swafford so med drugim pričakovali, da bodo imeli to priložnost… a zaman. Pokal je nepričakovano, na šele svojem drugem začetku na turneji, dvignil Garrick Higgo.

Ja, tako je, zahvaljujoč Hadleyjevemu “bugiju” na zadnji jamici in napakam drugih igralcev, kot sta Van Pelt in English, ki so na koncu popustili, je bil 21-letni Južnoafričan Higgo tisti, ki je poskrbel za šok za vse – v nedeljo je nastreljal 68 in dosegel rezultat 11-pod. Mladenič, znan kot “bombnik z golfsko žogico”, je mednarodna senzacija postal že na Evropski turneji, kjer je do sedaj presenetil s tremi zmagami, dve od teh pa je dosegel letos.

Med tekmovanjem so se seveda za zmago borili še drugi, med drugim prej omenjeni 46 letni Van Pelt, ki je v soboto nastreljal 66, dan kasneje pa 68 in končal na 10-pod, izenačen na drugem mestu s šestimi drugimi.

CELOTNA LESTVICA JE NA VOLJO NA KLIK.