KJE SO MEJE MOBILNE FOTOGRAFIJE?

Najnovejša premijska pametna telefona Huawei P50 Pro in P50 Pocket sta že nekaj časa na voljo na našem trgu. Kot vse njune predhodnike vrhunske družine »P« ju odlikujejo revolucionarne kamere, ki spet premikajo meje mobilne fotografije. Obenem se ponašata še s trgovino AppGallery za hiter in varen dostop do bogatega nabora mobilnih aplikacij. To pa  še zdaleč ni vse. V nadaljevanju vam prinašamo šest razlogov, zakaj se splača kupiti pametni telefon Huawei P50 Pro!

Dvojna matrična kamera

Huawei je bil od začetka obstoja serije P predan snovanju vrhunske tehnologije kamer in kakovosti fotografij. Kot logičen razvojni korak s pametnim telefonom Huawei P50 Pro predstavljajo prvi sistem dvojne matrične kamere (Dual-Matrix), ki je z dvema obročema hkrati minimalističen in izredno privlačen. Njuna popolna simetrija namreč simbolizira lepoto strukture, dizajna in umetniški pristop k oblikovanju. Tehnično gledano v zgornjem obroču najdete barvni (RGB) objektiv, monokromatski objektiv in večspektralno tipalo svetlobe, v spodnjem pa sta periskopski objektiv in bliskavica.

Optika Huawei XD za ostre podrobnosti

Pri digitalni fotografiji gre za prenos elementov iz resničnega življenja v neobdelane podatke, ki jih zajeme fotografsko tipalo. Pri pametnih telefonih brez optimizirane programske opreme se nekateri podatki med prehodom zagotovo izgubijo. Optika Huawei XD zato uporabi algoritme umetne inteligence na telefonu, da jih obnovi, še preden jih prejme procesor za obdelavo slikovnega signala (ISP). Umetna inteligenca tako predstavlja most med resničnostjo in možgani pametnega telefona P50 Pro. 

Pogon Tru-Chroma za naravne barve

Za naslednji veliki preboj gre zasluga pogonu True-Chroma Image, s katerim Huawei P50 Pro poustvari žive barve resničnega sveta, in jih prikaže na vrhunskem zaslonu True-Chroma. Proces se začne na ravni strojne opreme z več spektralnim tipalom, ki je sposobno zaznati skoraj ves svetlobni spekter oziroma 50 % več, kot so tega sposobna tipala na drugih pametnih telefonih. Pogon True-Chroma Image na osnovi meritev nato analizira in nastavi prikaz barv, pri čemer uporabi več kot 2000 barv iz palete P3. Rezultat je slika z živahnimi in resničnimi barvami. 

Do 100-kratna povečava

Pametni telefon Huawei P50 Pro odlikuje izredna fotografska vsestranskost, od širokokotnega pogleda pa vse tja do 100-kratne povečave. Pri tej pride do izraza periskopski objektiv s 64-milijonskim tipalom in že omenjena tehnologija optika XD, ki poskrbi za ostre podrobnosti tudi pri izredno visokih povečavah.

120-herčno osveževanje zaslona

Zaslon telefona je na bokih ukrivljen (3D), podpira 120-herčno osveževanje in 300-herčno vzorčenje dotika za gladko in odzivno vizualno izkušnjo, nudi podporo za barvno paleto P3 in je sposoben prikazati 1,07 milijarde barv. Vsakega tudi natančno nastavijo (kalibrirajo), da dosežejo popolno reprodukcijo barv, primerljivo z natančnostjo referenčnih zaslonov za profesionalno rabo. 

Izredno hitro polnjenje baterije

Huawei P50 Pro s kapaciteto 4360 mAh nudi dolgo avtonomijo baterije, ki podpira hitro žično polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 W in brezžično z močjo 50 W, a kljub temu ohranja vitko in elegantno obliko.

Bogat ekosistem naprav

Premijska pametna telefona P50 Pro in P50 Pocket sicer predstavljata le vrh smetane Huaweievih pametnih naprav. Poleg njiju v ponudbi najdete še telefone srednjega razreda Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei Watch GT Runner.