KJE DRUGJE KOT NA IGRIŠČU FINCA CORTESIN

Z izvajanjem različnih okolju prijaznih pobud sta bila letovišče in igrišče za prvenstva premišljeno zasnovana tako, da vključujeta lokalno kulturo, pokrajino in ekologijo ter dajeta prednost ohranjanju okolja in dobrobiti našega planeta. V aprilu 2022 je bila Finca Cortesin odlikovana s prestižnim znakom kakovosti ACOSOL za učinkovito namakanje igrišča za golf. Z uporabo 100-odstotno regenerirane vode, ki izvira iz bližnje vasi Manilva, je igrišče preseglo zahtevani prag 50 %, ki ga je določila organizacija. Letovišče, ki je cenjeno na nacionalni in mednarodni ravni, si je priznanje zagotovilo tudi z izvajanjem različnih tehnik upravljanja vode in naprednih sistemov za spremljanje vremena, ki zagotavljajo optimalno porabo vode skozi vse leto.

Letovišče Finca Cortesin je svetovno znano po tem, da ponuja eno najbolj nepozabnih golfskih doživetij v Evropi. Harmonično razmerje med naravno sredozemsko pokrajino in okoljem na vrhunskem igrišču za golf z 18 luknjami v letovišču je ocenjeno kot eno najboljših igrišč za golf v Španiji, tudi s strani prestižne revije Golf Digest, in zagotavlja najbolj privlačno zasnovo, medtem ko odlično vreme, ki ga imajo vse leto, zagotavlja popolno okolje za igranje golfa. Kot bi tudi pričakovali od letovišča z enim od 50 najboljših hotelov na svetu, je zagotavljanje izjemnih storitev za stranke v središču izkušenj v letovišču Finca Cortesin. Ob prihodu bo varnostnik goste usmeril na ustrezno parkirišče, kjer lahko igralci pustijo svojo opremo za golf pri njihovem pomočniku, ki bo poskrbel, da bodo palice pred igranjem golfa nameščene na ustrezen voziček za golf.

Zaradi odličnega stanja igrišč in zelenic ter pozornosti do najmanjših podrobnosti bo igra golfa v kraju Finca Cortesin zahtevna preizkušnja vaših sposobnosti, hkrati pa vas bo ves čas obkrožalo estetsko izjemno okolje, ki je naravno in edinstveno. Zasnova igrišča Cabella B. Robinsona in privlačna krajinska ureditev Geralda Huggana zajemata naravne značilnosti območja in ustvarjata idealno ravnovesje med 20 rastlinskimi vrstami, značilnim sredozemskim gozdom in odlično negovano bermudsko travo na igrišču. Igrišče Finca Cortesin je gostilo številne odmevne dogodke, med drugim trikrat Volvo World Match Play Championship, enega najprestižnejših profesionalnih turnirjev v golfu na svetu, in prizorišče Solheim Cupa 2023. Na dan igranja so igralcem na voljo obsežne vadbene zmogljivosti, z brezplačnimi vadbenimi žogicami in svežim sadjem, ki zagotavljajo, da se na prvo igrišče odpravite dobro pripravljeni na nepozabno rundo, ki vas čaka. Hotel, golf in spa Finca Cortesin, ki slovi po svoji pozornosti do detajlov, si je pridobil dodatno priznanje, potem ko je leta 2017 končal obsežno poletno nadgradnjo svojih zelenic in postal prvo golf igrišče v Španiji, ki je na vseh površinah za odlaganje uporabljalo novo, okolju prijazno vrsto bermudske trave.