KDO JE UPODOBLJEN NA LOGOTIPU, KI PRAZNUJE?

Ko je novi logotip PGA TOUR leta 1980 postal mainstream in nato s časom tudi velika ikona tekmovanja, se je začelo porajati eno vprašanje: Kdo je igralec, prikazan v silhueti logotipa? Jack Nicklaus? Jerry Pate? Tom Weiskopf? Ben Hogan? Nekdo drug?

Deane Beman, pooblaščenec PGA TOUR med letoma 1974 in 1994 in človek, ki se je odločil, da spremeni logotip TOUR-a v njegovo trenutno različico, je sicer slišal za vsa ugibanja in je odločen, ko pravi, da na logotipu ni Ben Hogan. Beman res priznava, da je, ko je risal skice logotipov, da bi umetnikom Walt Disney Company, ki so bili odgovorni za izdelavo nekaterih prototipov, prikazal svoje želje za zgled uporabil Hogana. “Na logotipu ni Hogan, vendar je bil uporabljen kot neke vrste šablona,” je dejal Beman.

 

 

Glede zasnove logotipa se je Beman spomnil: “V mojih mislih ni dvoma o tem, da sem na logotipu želel ime – PGA TOUR – in  aktivno figuro igralca golfa.” Kaj bi torej počela silhueta? »Nisem hotel, da je na začetku udarca. To ne pomeni gibanja. Igralec mora biti upodobljen med zamahom ali ob koncu tega,« je dodal Beman.

Z drugimi besedami, neimenovana, neidentificirana silhueta je “samo igralec golfa”. Po vseh teh letih je ta logotip tako dobro znan, da bi njegovo prepoznavnost primerjali tudi s številnimi igralci. Pa ne tistimi nepoznanimi.