KANADČANKA, KI RUŠI REKORDE

Brooke Henderson iz ekipe Team TaylorMade je, kot smo že poročali, končala z “birdijem” na zadnji jamici in zmagala na prvenstvu Amundi Evian ter si tako zagotovila 2. glavno tekmovanje in 12. zmago v karieri. Hendersonova, ki je bila že uveljavljena kot Kanadčanka z največ zmagami na profesionalnih turnejah, je postala tudi prva Kanadčanka, ki je osvojila več glavnih prvenstev.

Ko je Brooke Henderson v začetku tega leta prešla na TaylorMade TP5x s 5-slojno zmogljivostjo, je kot cilj navedla vrnitev k sezoni večkratnih zmag. Ta cilj je zdaj izpolnila, saj zmago na prvenstvu spremlja njena zmaga iz začetka tega leta na ShopRite LPGA Classic.

Z začetnimi zaporednimi krogi z rezultatom 64 je Hendersonova sklenil konec tedna v velikem slogu, saj je dosegla “birdie” na 14. in 15. jamici, enako kot tudi zaključni “birdie” na 18. jamici, s katerim si je zagotovila zmago. S sedmimi uvrstitvami med najboljših 10 v tej sezoni, ki so zaokrožile obe zmagi, je Hendersonova imela nadzor nad svojo #7 TP5x v Franciji, pri čemer je zadela 76 % čistin in 81 % zelenic. S tem je skočila na 2. mesto na lestvici Race to CME Globe.

Hendersonova je ves teden nosila rokavice TP Glove in v njih nastopala tako pod žgočim soncem kot pod velikim pritiskom prvenstva. Hendersonova je prešla na TP5x in Tour Preferred Glove v začetku tega leta, ko se je pridružila ekipi TaylorMade.