KAKŠEN DOSEŽEK, NOLE!

Ambasador znamke Hublot Novak Đoković je na Rod Laver Areni v Melbournu podaljšal svoj osupljivi rekord kot najuspešnejši moški teniški igralec v zgodovini turnirja, ko je osvojil rekordno deseti naslov na OP Avstralije. Za zmago v pokalu Norman Brooks Challenge Cup je bila potrebna zmaga v treh nizih nad Stefanosom Tsitsipasom.

Đokovićeva zmaga je najnovejši mejnik v karieri, v kateri je podrl številne športne rekorde. Ne samo, da je podrl rekord po številu naslovov na OP Avstralije, ampak je tudi preživel rekordnih 373 tednov kot prvi na svetu in leto sklenil kot najvišje uvrščeni igralec rekordnih sedemkrat. Poleg tega ima rekord v številu zmag na ATP 1000 z 38, je eden od le osmih igralcev, ki so osvojili vse štiri velike turnirje v svoji karieri, zaradi česar je dobil naziv Career Grand Slam, in eden od samo štirih igralcev, ki so osvojili dvojni Grand Slam. Ste mislili, da smo končali? Ne samo, da je osvojil vse štiri turnirje za grand slam, dvakrat, ampak je tudi rekorder z devetimi naslovi ATP 1000. Presenetljivo je, da je vsakega od njih zmagal vsaj dvakrat.

“To je moj 22. naslov na turnirjih za grand slam in deseti v Melbournu, zato mi veliko pomeni. Težko opišem z besedami, kako fantastična je bila ta pot zame in koliko mi pomeni moja ekipa. Nadaljujemo! Veselim se preostanka sezone in naslednjega majorja.” – HUBLOTOV AMBASADOR NOVAK ĐOKOVIČ