KAKO SO GALA VEČERJE IZGLEDALE PRED STO LETI?

Prestiž, luksuz, eleganca, pridih preteklosti. Francoski savoir-faire, Italijanska odločnost. Najboljši materiali, ikonične silhuete, barvitost. Obutev te sezone, ki sledi kolekciji Nicolasa Ghesquièreja pomlad-poletje 2022, ki so jo navdihnile velike gala večerje prejšnjega stoletja, uteleša srečanje med avantgardo in edinstveno dediščino Hiše Louis Vuitton, ki pa dejansko presega stoletja.

Nov simbolični slog kolekcije Moonlight je definicija sodobnega gležnjara, ki združuje udobje z vrhunsko zasnovo. Za ustvarjanje edinstvenega videza so vrhunski mojstri francoske Hiše eksperimentirali s kombinacijo pestrega nabora materialov, od svetlega satena do razkošnega lakiranega usnja. In to še ni vse, ne glede na to, ali je teksturirana črna, smaragdno zelena, kraljevsko modra ali pa to predstavlja grafični tisk s pikami, barve dopolnjujejo vsak drzen slog ali videz. Gležnar Moonlight je izjemen kos z osupljivo moderno estetiko, podprt z vitkim gumijastim podplatom in udobno 5 cm peto ter okrašen s srebrno zadrgo in črnim usnjenim pasom s kovinsko zaponko, ki nosi podpis LV. Za nošenje z ali brez nogavic. Čevelj, enako primeren za vsakodnevno nošenje ali posebne dogodke, se odlično ujema z vašo obleko za vsako priložnost.

1. Začetek proizvodnje čevljev

Kolekcija čevljev Louis Vuitton se je prvič pojavila leta 1998, nato pa so jo odgovorni zožili samo na ženske modele. Leta 2007 so nato pri francoskem velikanu zopet začeli uvajati še nekaj kategorij čevljev, kot so moški klasični čevlji, mokasini ter superge. Do leta 2010 so bili čevlji Louis Vuitton prodani v več kot 300 trgovinah po vsem svetu.

2. Izdelano v Italiji

Čevlje Louis Vuitton izdelujejo v Fiessu, ki ni daleč od Benetk. Znamka ima štiri glavne linije in štiri delavnice čevljev, poimenovane po klasičnih torbah in usnjenih kolekcijah modne hiše Louis Vuitton. Ženske čevlje izdelujejo v Almi, mokasine v Nomade, klasične moške čevlje v Tajgi in superge v Speedyju.

3. Ročno delo

Običajno gre en par čevljev skozi roke 150 čevljarjev, ki opravijo približno 115 operacij, preden gre škatla čevljev v trgovino.

4. Pakiranje

Vsak par čevljev Louis Vuitton je zavezan in zapakiran ročno.

5. Osebje

Običajno so rokodelci v tovarni izkušeni in predani ljudje z dolgoletnimi izkušnjami, v nasprotju s katero koli drugo tovarno pa v tistih, ki proizvajajo čevlje Louis Vuitton delajo mladi in nadobudni posamezniki. Med udarjanjem po petah se ti uspejo nasmehniti, ne da bi spustili žeblje, ki jih spretno držijo med zobmi kot pravi profesionalci. Delavci so ponosni na končni izdelek in svoje delo za ugledno blagovno znamko z visokimi standardi kakovosti – zato tudi delajo v proizvodnji Louis Vuitton.