KAKO JE PIA BABNIK PRIŠLA DO SVOJE PRVE LET ZMAGE?

Na Jabra Ladies Open smo bili prvič letos na turneji LET priča dvoboju na izločanje, na vrh pa se je uvrstila najmlajša članica turneje, naša Pia Babnik. Golf klub Evian Resort je gostil tretji dogodek v koledarju, na vrhu lestvice pa je pričakovano prišlo do napete bitke. Za vas smo pripravili kratek povzetek dogodkov:

Branilka naslova Annabel Dimmock, ki je turnir osvojila leta 2019, je obrambo naslova začela s 67. 24-letnica je s petimi “birdiji” in vodstvom z enim udarcem dala vedeti, da si močno želi obrambe naslova.

Drugi dan se je Nemka Olivia Cowan pomaknila na vrh lestvice skupaj z Dimmockovo, pri tem pa nastreljala 69. Zaporedna “birdija” na zadnjih dveh jamicah sta pomenila, da je Nemka prevzela vodstvo klubske hiše. Slavje ni trajalo dolgo, saj je Dimmockova nastreljala 70 ter se izenačila na vrhu.

Zadnji dan se je vodstvo večkrat zamenjalo, Finka Sanna Nuutinen in naša Pia Babnik pa sta svoje ime dodali v krog favoritinj.

Začete je bil za Pio zelo slab, saj je na prvih dveh jamicah nastreljala dvojna “bugija”, a se je 17 letnica hitro pobrala in dosegla zaporedna “birdija” na jamicah 4 in 5. Še trije “birdiji” na zadnjih devetih jamicah, vključno z zadnjima, so mlado Slovenko, sicer članico ekipe 2019 European PING Junior Solheim Cup, postavili na prvo mesto.

Kljub “bugiju” na jamicah 13. in 14. se je Dimmockova še naprej potegovala za zmago in “birdie” angleške zvezde je izsilil končnico. Na prvi dodatni jamici je Babnikova suvereno zmagala, s čimer si je zagotovila svoj prvi LET naslov na svojem 12. startu in skočila na vrh lestvice Race to Costa del Sol.