KAKO IZGLEDA PRIHODNOST LEPOTNE INDUSTRIJE?

Parfums Christian Dior razkriva svojo trajnostno strategijo, imenovano »Beauty as a Legacy 2030 (Lepota kot dediščina 2030)«. Ta temelji na prejšnjih prizadevanjih hiše LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton in vključuje prostovoljno poročanje.

Parfums Christian Dior je svoj trajnostni program razdelil na pet stebrov: regenerativno gojenje; kulturna odgovornost; odgovorna lepota; ekološko oblikovanje; in podnebje. In med nizom ukrepov v okviru strategije so bili cilji zagotoviti, da se na vseh vrtovih in partnerskih vrtovih uporabljajo ekološke in/ali regenerativne kmetijske prakse. Naslednji cilj je ohraniti več kot 50 % žensk na ključnih položajih in graditi na tem, zagotoviti, da 80 % izdelkov vsebuje več kot 90 % sestavin naravnega izvora, postopno opuščati fosilne plastike v korist embalaže, ki jo je mogoče v celoti reciklirati ali ponovno napolniti ter zmanjšati svoj ogljični odtis v obsegu Scope 1, 2 in 3 za 46 % v primerjavi z letom 2019.

“Lani je šlo v resnici za namene, letos pa za dejanja,” je dejal Laurent Kleitman, predsednik in glavni izvršni direktor Parfums Christian Dior, ki je trajnost označil za današnji poslovni imperativ. “Trajnost pri Diorju ni nov koncept,” je dejal.

Embalažo L’Or de Vie za nego kože je bilo namreč pred 16 leti mogoče v celoti ponovno napolniti, pa tudi šminko Rouge Dior iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

“Torej je bilo v Diorjevem DNK-ju vedno nekaj, kar se je nanašalo na zaščito sveta na splošno in narave,” je dejal Kleitman. “In to je povezano s strastjo gospoda Diorja do narave.”