KAJ SE ZGODI, KO MOČI SKLENETA DVA VELIKANA?

Hublot in blagovna znamka cigar Arturo Fuente y Compañia sta znova združila moči za predstavitev ure Big Bang Unico Arturo Fuente Ceramic v poklon Carlosu A. Fuenteju starejšemu, velikanu v industriji cigar, postavljavcu trendov ter očetu in patriarhu družine Fuente.

El Maestro! Carlos A. Fuente starejši se je rodil leta 1935 v Ybor Cityju, soseski kubanskih emigrantov v Tampi na Floridi. Že v osnovni šoli je Carlos starejši začel delati v malem podjetju za izdelavo cigar svojega očeta Artura. Že zelo majhni otroci so takrat zelo dobro vedeli, da so morali najprej naredti 50 cigar, preden so lahko začeli z domačo nalogo. Carlos starejši, navdušen nad svojo družino in obrtnim znanjem izdelovanja cigar, je delal skupaj s svojim očetom Arturom do očetove upokojitve. Ko je leta 1956 prevzel vajeti družinskega podjetja, je bil Carlos starejši precej ambiciozen, zaradi česar si je prizadeval razširiti posel, najprej na druge dele Floride, nato pa se je osredotočil še na New York. Carlos starejši je tako uspešno omogočil razcvet podjetja v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, žal je embargo Združenih držav Amerike proti Kubi prisilil družino, da je svojo proizvodnjo cigar preselila v Nikaragvo. Družina je doživela nadaljnjo nesrečo, ko so leta 1978 sandinistični revolucionarji požgali njihovo tovarno. Fuentevi so bili spet prisiljeni v izgnanstvo in so svoje delovanje preselili v Honduras. Nesreče pa še ni bilo konec, saj se je pregovor, »zdi se, da se stvari dogajajo v trojčkih«, uresničil, ko je leta 1980 pogorela tudi nova tovarna. Kljub tej nesreči Don Carlos ni opustil boja in odprl je novo tovarno v Dominikanski republiki. Od takrat so cigare Arturo Fuente postale ena izmed najbolj priznanih in najbolj iskanih blagovnih znamk na svetu. Keramična ura Big Bang Unico Arturo Fuente izkazuje spoštovanje izjemni sagi o Carlosu A. Fuenteju starejšem. Njegovo veliko poznavanje področja cigar, njegova predanost in njegova vizija za svojo blagovno znamko so ga naredili v sijočo luč za tiste, ki so ga poznali, hkrati pa je s časom postal referenca za celotno industrijo cigar. S pomočjo Mannyja Iriarteja, oblikovalca družine Fuente, so ekipe pri Hublotu v ikonični Big Bang vključile vse oblikovne kode, ki so pomembne dominikanskemu podjetju. Te so opazne že v ohišju s premerom 44 mm, katerega črna gravirana keramika zajema vzorec tobačnega lista in pleše v ritmu gorskega vetriča, ki je eden izmed ključnih elementov družine Fuente.

V ohišju se skriva znano gibanje UNICO HUB1242, flyback kronograf, ki ponuja 72-urno rezervo moči. Rimske številke, ki jih preferira Fuente, dodajo uri izjemno noto pristnosti, te pa so vzete iz ure, ki se je v preteklosti pojavljala na družinskem grbu. Še en emblem, okronani lev, se pojavi ob 9. uri v znak priznanja, da je znamka dobavljala cigare španskemu dvoru in v čast svojemu velikemu patriarhu. Na zadnji strani ure je vgravirana oznaka »Big Bang Limited Edition« skupaj s številko, saj gre za omejeno naklado 100 kosov. Zgodovinski logotip Fuenteja je prikazan v središču, trenutne začetnice »AF« (Arturo Fuente) pa so bile zamenjane s »CF«, v čast Carlosu Fuenteju Sr., skupaj z besedami »Edición de homenaje. V narekovajih se pojavlja še posvetilo Carlita Fuenteja mlajšega, ki se glasi: »Oče naš, naš prijatelj, naš junak.«

Big Bang Unico Arturo Fuente Ceramic je na voljo v omejeni izdaji 100 kosov v spektakularni lakirani leseni darilni škatli, ki služi kot predstavitveni kovček za uro in kot vlažilec za cigare.

Več informacij o časomerih in nakupu lahko najdete v poslovalnicah Slowatch oziroma na KLIK.