KAJ IMAJO SKUPNEGA KORALNI OTOKI IN SEDEŽNA GARNITURA?

Noonu je običajno poznan kot koralni otok, kotiček popolne sprostitve med čudovitimi modrimi odtenki Maldivov, po novem pa je več kot le to. Priznani italijanski oblikovalec in arhitekt Antonio Citterio je namreč v sodelovanju s »svojo rojakinjo«, znamko B&B Italia, zasnoval istoimensko sedežno garnituro, ki nadaljuje sodelovanje z začetkom v letu 2018. Nova kolekcija se briljantno ujema s preostalimi kosi znamke, s čimer odgovorni ustvarjajo široko paleto možnosti, med katerimi lahko kupci izbirajo – vsak od izdelkov ponuja edinstven karakter, ki posamezni element ločuje in pripoveduje lastno zgodbo, vendar pa lahko vse kose povežemo v smiselno celoto.

Ta pionirski duh, ki znamko spremlja že leta, je seveda močno prisoten v organski viziji oblikovalca, ki garnituro vidi kot nekakšno središče dogajanja, začetek vsega lepega. Izhodišče tako predstavlja velika površina, ki je podkrepljena z izjemno fleksibilnostjo in skrbjo, da Noonu ponuja dovolj prostora za vse aktivnosti v dnevni sobi. Zaradi posebne zasnove se podporni elementi skrijejo, kar ustvarja videz otokov, ki skorajda lebdijo v zraku, kot dejanski otoki na vodi. Samo sedišče je globoko, oblazinjenje pa zagotavlja visoko raven udobja, hkrati pa skrbi za vnos visoke elegance v vsak prostor. Tudi nagnjen zadnji del je bil zasnovan z mislijo na udobje, saj omogoča poljubno razporejanje blazin, medtem ko celotno garnituro nivo višje dvigne popolnoma prilagodljivi podporni element, ki položaj sedenja oziroma ležanja prepušča le in izključno vam samim. Sistem vam omogoča uporabo elementa kot naslonjalo za roke ali glavo, lahko pa ga tudi pospravite med sedeže ali popolnoma odstranite – vse je odvisno le od tega, za kaj garnituro uporabljate.

Noonu je sicer sestavljen iz štirih osnovnih elementov, kvadrata, pravokotnika ter novih elementov »klavirja« in »jadranja«. Osnova v obliki klavirja ustvarja privabljajočo ukrivljeno linijo na naslonu za hrbet, medtem ko element jadranja ustvarja velikodušno površino spredaj. Antonio Citterio je nove oblike oziroma elemente zasnoval kot »naravne ležalnike«, drzno evolucijo modula peninsula ali nove organske oblike, zasnovane z mislijo na popolno sprostitev, tako kot posebni biseri narave, po katerih je Noonu poimenovan. Vsaka komponenta v zbirki Noonu ima v svoji osnovi kovinski profil iz ukrivljenega, vnaprej oblikovanega aluminija, trak, ki poteka po celotnem obodu okvirja, in ga definira. Na voljo je več kovinskih odtenkov, med drugim svetlo brušeni, črno kromiran in kositrno siv. Enaki zaključki so na voljo tudi za nosilce valjev oziroma »roller« elementov. Noonu je na voljo oblečen v novo tkanino z 12 barvnimi različicami, ki zajemajo enobarvne možnosti in melange nevtralnih odtenkov, pa tudi prefinjene odtenke modre, zelene, rdeče in oranžne. To so drzni, a izjemno domači toni, zasnovani posebej za kombinacije različnih elementov vsake posamezne kompozicije (okvir, blazine, valji), ki tako omogočajo neprimerljivo eleganco po meri. Poleg blaga bo Noonu na voljo tudi v usnjeni izvedenki.

Elementi Noonu se lahko uporabijo tudi samostojno kot posamezni kosi, se kombinirajo za ustvarjanje personaliziranih kompozicij ali odlično združujejo z drugimi elementi iz zbirk B&B Italia, kot so sedeži in otomani B&B Atoll, dodatki Mirto in Diesis in mize Pianura.

Več informacij lahko najdete v trgovini DECOR & DESIGN na Barjanski cesti 66 v Ljubljani ali na KLIK.