JUSTIN TIMBERLAKE IN “AIR HIGHER” JORDAN III

Med snemanjem novega albuma «Man of the Woods« je Justin Timberlake v glavi že premleval o tem, kako bi v sodelovanju z Air Jordanom izdelal poseben čevelj, ki bi sovpadal z naslovom novega albuma. Po tem, ko je leta 2013 že pomagal pri izdelavi modela »Legends of the Summer«, je bil Justin pripravljen nivo dvigniti še stopničko višje in izdelati čevelj, ki bi album postavil na »lastne noge«.

Takoj za tem, ko je bila izdana pesem »Higher Higher«, namenjena njegovi ženi, je Timberlake že razmišljal, kako bi združil besedi »higher« in »air«. “Takoj ko smo dobili idejo, da bi za vsako izdano pesem izdelali poseben kos oblačila ali obutve, smo vedeli, da je Air Jordan pravi naslov za pesem »Higher Higher,«” je dejal Timberlake.

Poleg čustvenega posvetila njegovi ženi, pesem »Higher Higher« vsebuje še eno prav posebno sporočilo. “Glavna je ideja, da ne glede na to, kaj imamo v življenju, so medsebojni odnosi najpomembnejši. Denar, slava, uspeh so minljivi, med tem ko je pravo razmerje lahko večno.”

Model »Air Higher« namesto klasičnih barv in materialov uporablja takšne, ki najbolje prikazujejo album. “Poanta albuma je, da bi morali vse stvari delati ročno, na obrtniški način,” je ob izidu čevlja dejal Justin. “Album je poln žive inštrumentalne glasbe, zato smo želeli, da bi tudi čevelj dajal »premium« in rokodelski vtis.”