JORDAN SPIETH IN VELIKA MENJAVA ŽOGICE ZA GOLF

Jordan Spieth na letošnjem tekmovanju AT&T Byron Nelson bistveno spreminja svoj pristop k golfski igri, saj je Teksančan prvič na tekmovanju uporabil žogico za golf Titleist Pro V1x. Spieth, ki je vso svojo kariero igral s Pro V1x, je z modelom 2017 igral od samega začetka. Po preizkušanju modela 2021 med treningi v zadnjem tednu se je 27-letnik odločil, da bo v svoj arsenal dodal najnovejšo različico žoge.

Eden glavnih razlogov za odločitev Spietha, da igra z različico 2021, je dodatna mehkoba in vrtljivost, ki jo ta zagotavlja. Ko je že govoril o 2021 Pro V1x, je nekdanji prvak FedExCupa sicer ugotovil, da nova žogica ni dodala vrtinčenja pri dolgih železih, temveč je zagotovila večjo hitrost žoge in optimizirala udarec.

Caddie Jordana Spietha

»Poskušam optimizirati pogoje udarjanja. Zame se žogica 2021 Pro V1x bolj bolje vrtinči po zelenici Je mehkejša ter bolj prijetna okoli za moje kratke udarce. Potem, ko sem se pomikal po torbi gor, sem začel udarjati nekoliko višje, vendar to v dolgih železih ni dodalo vrtinčenja. Pridobil sem na hitrosti žogice in udarcu,« je dejal Spieth.

Več informacij o žogici in nakup: KLIK.