JOHNSON ŽE DRUGIČ V TREH LETIH POSTAJA SAVDSKI KRALJ

Prvi igralec sveta Dustin Johnson je leta 2019 osvojil otvoritveno uprizoritev tega dogodka, pred letom dni zasedel drugo mesto, v mirnem finalu letošnjega tekmovanja pa je z rezultatom 68 zmagal z dvema udarcema prednosti in osvojil svoj drugi naslov na tekmovanju Saudi International v treh letih.  Tekmovanje je končal z 15-pod.

S tem je premagal najbližja zasledovalca Tonyja Finaua in Justina Rosea in osvojil svoj deveti naslov na tekmovanju European Tour.

“Pogoji, ko smo začeli, so bili res težki,” je dejal Johnson. »Vedel sem, da dobro udarjam, vendar sem videl lestvico in se zavedal, da fantje dobro igrajo. “Ves čas sem si dajal priložnosti – ničesar nisem zadel, vendar sem udarjal dobro in končno na 13. jamici zadel res lepo bližanje in od tam naprej igral solidno.”

Johnsonova zmaga krepi njegov položaj na vrhu uradne svetovne lestvice golfa, k čemur dodal: “Danes nisem mogel zadeti nobenega bližanja. Samo branje igre, želel bi, da gre iz levo v desno, šla pa je iz desno v levo, želel bi, da gre iz desno v levo, šla pa bi iz leve v desno. Danes je bilo težko res ves dan.”